Αρχική Διατροφή - Προτάσεις «Η επιτραπέζια ελιά και ο βιολειτουργικός της ρόλος» του Α. Κυριτσάκη

«Η επιτραπέζια ελιά και ο βιολειτουργικός της ρόλος» του Α. Κυριτσάκη

0
ελιά δέντρο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ελιά είναι το παγκόσμιο σύμβολο της ειρήνης και της αρμονίας, ενώ παράλληλα η εικόνα του ελαιόδεντρου είναι άμεσα συνυφασμένη με τη χώρα μας.

Αυτή την άρρηκτη σχέση επιβεβαιώνει και η συνεχής παρουσία της στην ελληνική μυθολογία και ιστορία. Η θεά Αθηνά έκανε δώρο στους Αθηναίους το δέντρο της ελιάς όταν αποφάσισαν ότι αυτή θα είναι η προστάτιδα της πόλης, ενώ με στεφάνι ελιάς βραβεύονταν και οι ολυμπιονίκες, στον θρυλικό θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει διαμοιραστεί πλέον σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα εκδόθηκε το νέο βιβλίο του Απόστολου Κυριτσάκη  με τίτλο «Η επιτραπέζια ελιά και ο βιολειτουργικός της ρόλος», το οποίο περιλαμβάνει κεφάλαια και για το ελαιόλαδο.

Το βιβλίο αυτό στο οποίο συμμετέχουν σπουδαίοι, διεθνούς φήμης επιστήμονες πραγματεύεται μεταξύ άλλων:
  • Τεχνικές επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς, μεθοδολογία οργανοληπτικής αξιολόγησής της και τα πλέον πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για τον ρόλο της ως σπουδαία πηγή πολυφαινολών. 
  • Νέες τεχνολογίες, όπως την εφαρμογή της μεταγονιδιωματικής ανάλυσης στην αποκρυπτογράφηση του μικροβιώματός της. 
  • Πληροφορίες για τη σωστή συσκευασία και τα προγράμματα HACCP, ISO και ιχνηλασιμότητας. 
  • Ανάλυση του τρόπου διαχείρισης των αποβλήτων της επιτραπέζιας ελιάς, χαρακτηρισμό και αξιοποίηση των βιολειτουργικών συστατικών τους. 

Όπως ανέφερε ο κ. Νέλος Γεωργούδης, Πρόεδρος της – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΩΝ-ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΕΛΙΩΝ (ΠΕΜΕΤΕ) στην παρουσίαση του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Ελιάς που έγινε 3-4 Ιουνίου 2021 στη Θεσσαλονίκη το πόνημα αυτό είναι «Ένα ξεχωριστό και μοναδικό σύγγραμμα για την επιτραπέζια ελιά, που το τελευταίο είχε εκδοθεί πριν από 30 και πλέον χρόνια από τον αείμνηστο Καθηγητή Γεώργιο Μπαλατσούρα και θα δώσει σε κάθε αναγνώστη και ερευνητή απαντήσεις στα ερωτήματά του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέχρι τώρα κριτικές είναι άριστες.

Εξώφυλλο Επιτραπεζιας Ελιάς

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν το βιβλίο επικοινωνώντας στα emails: kyritsak@gmail.com ή kkyritsakis@yahoo.com ή στα τηλέφωνα 2310-836322, 6972559099 , 6937523196 και 2310-203566 (Copycity Publish Επισκόπου Κίτρους Νικολάου 7 Θεσσαλονίκη). 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Απόστολος  Κ. Κυριτσάκης M.Sc., Ph.D., είναι Ομότιμος Καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), ένας από τους πρώτους επιστήμονες, παγκοσμίως, που έχει κάνει εκτενή έρευνα στο ελαιόλαδο, με συγγραφή βιβλίων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και με κυκλοφορία της πρώτης αγγλικής έκδοσης και στα Ισπανικά. Το πρώτο του βιβλίο στα Ελληνικά έχει βραβευθεί  από την Ακαδημία Αθηνών. Ο κ. Κυριτσάκης  έχει πάρει τιμητική  διάκριση από την Αμερικάνικη Εταιρεία Χημικών Λαδιών (AOCS Fellow), αλλά έχει και άλλες βραβεύσεις και διακρίσεις από το εξωτερικό για το σπουδαίο επιστημονικό του έργο.  Έχει μιλήσει σε Σεμινάρια, Συνέδρια και σε Πανεπιστήμια  σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, για την ποιότητα και τα οφέλη του ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς, στην υγεία.

Διαφήμιση