Αρχική COVID-19 Μεγάλη αύξηση διασωληνωμένων – 5 Έλληνες ταξιδιώτες σε καραντίνα

Μεγάλη αύξηση διασωληνωμένων – 5 Έλληνες ταξιδιώτες σε καραντίνα

0
ekavcovid 1025x559 1
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τρομακτική είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας με τον αριθμό των διασωληνωμένων να έχει παρουσιάσει «εκρηκτική» αύξηση. Στο μεταξύ η ανησυχία εντείνεται σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον με όλο και περισσότερες χώρες να ανακοινώνουν τον εντοπισμό ύποπτων κρουσμάτων. Στη χώρα μας 5 άτομα που κατέφθασαν σήμερα από χώρες της Νότιας Αφρικής έχουν τεθεί σε προληπτικά σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.870 , εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 920.683(ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 109 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.740 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

covid

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 82, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.861 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

covid

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 641 (59.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 81.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 518 (80.81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (19.19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.493 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 451 (ημερήσια μεταβολή -6.63%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 446 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

covid

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

covid

Σε καραντίνα πέντε Έλληνες που έφτασαν στο Ελ. Βενιζέλος από την Νότια Αφρική

Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί που ταξίδεψαν στην Αθήνα από χώρες της Αφρικής έχουν μπει σε προληπτική καραντίνα, λόγω των έκτακτων μέτρων ενάντια στην παραλλαγή Όμικρον που ανακοινώθηκαν χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το in.gr, έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος από τη Νότια Αφρική με ενδιάμεσο σταθμό το Ντουμπάι.

Στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», απομονώθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου. Θα μπουν σε δεκαήμερη καραντίνα και θα υποβληθούν στους απαραίτητους εργαστηριακούς ελέγχους. Τα αποτελέσματα των οποίων θα γνωστοποιηθούν την Κυριακή ή τη Δευτέρα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Σημειώνεται ότι και τα πέντε άτομα είχαν υποβληθεί στο προβλεπόμενο τεστ πριν ταξιδέψουν, αλλά εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον και των νέων μέτρων που είναι σε ισχύ, κρίθηκε σκόπιμο να τεθούν σε προληπτική καραντίνα και να υποβληθούν ξανά σε εργαστηριακούς ελέγχους. Προς το παρόν δεν θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση