Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν καθίσετε στο Πασχαλινό τραπέζι

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν καθίσετε στο Πασχαλινό τραπέζι

0
Πασχαλινό τραπέζι
Διαφήμιση

Την Κυριακή του Πάσχα είναι αναμενόμενο πως θα «χαλαρώσουν» λιγάκι οι αντιστάσεις μας και θα ενδώσουμε σε αρκετά από τα εδέσματα. Τα περισσότερα τρόφιμα που θα απαρτίσουν το μενού όπως το αρνί, το κατσίκι, αλλά και το κοκορέτσι προσδίδουν στον οργανισμό μας αρκετές θερμίδες.

Χρήσιμες συμβουλές

Ωστόσο, ακολουθώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές μπορούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας, χωρίς να ανησυχούμε για το βάρος μας.

Πρωινό

Αρχικά δεν πρέπει να παραλείψουμε το πρωινό γεύμα, ακόμα και αν ξυπνήσουμε λίγο πιο αργά. Το πρωινό μας θα μπορούσε να περιλαμβάνει 1 ποτήρι γάλα με μειωμένα λιπαρά και 1 φέτα τσουρέκι ή 2 πασχαλινά κουλουράκια.

Όχι στο τσιμπολόγημα

Πριν φτάσει η στιγμή να κάτσουμε στο τραπέζι για το γεύμα της Λαμπρής, καλό είναι να αποφύγουμε το τσιμπολόγημα από πιάτα που είναι ήδη έτοιμα ή από το αρνάκι που ψήνεται.

Άφθονη σαλάτα στο πιάτο μας

Όταν φτάσει η πολυπόθητη ώρα του γεύματος, μπορούμε να προσθέσουμε στο πιάτο μας άφθονη φρέσκια σαλάτα, κατσικάκι ή αρνί και μικρή ποσότητα από πατάτες φούρνου, ρύζι, ή ψωμί. Από άποψη θερμίδων, σίγουρα η καλύτερη επιλογή είναι το κατσίκι, καθώς έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το αρνί και ελαφρώς χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο.

Κρασί ή μπύρα για αλκοόλ

Όσον αφορά το αλκοόλ, θα μπορούσατε να επιλέξετε κρασί ή μπύρα. Προσοχή όμως στην ποσότητα. Μην ξεχνάτε ότι οι συστάσεις αναφέρονται στην κατανάλωση μίας μερίδας αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες και 1-2 για τους άντρες, ενώ η μερίδα περιορίζεται στο ένα κουτάκι μπύρας (των 330ml), στο ένα ποτήρι κρασί (των 150ml) και στα 45ml των υπολοίπων αλκοολούχων ποτών. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να απολαύσουμε την παρέα μας και το γεύμα μας, τρώγοντας αργά και με αυτό τον τρόπο να ελέγξουμε και την ποσότητα που θα καταναλώσουμε.

Επιδόρπιο

Το επιδόρπιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει 1 κομμάτι σοκολάτα ή 1 μπάλα παγωτό και μπορεί να καταναλωθεί το απόγευμα μαζί με τον καφέ μας.

Πείνα το βράδυ

Εάν το βράδυ αρχίσουμε να νιώθουμε πείνα, μπορούμε να καταναλώσουμε ένα βραστό αυγό και σαλάτα ή ένα γιαούρτι με μειωμένα λιπαρά και ένα φρούτο.

Κωνσταντίνα Μαρούδα
Κωνσταντίνα Μαρούδα

Η Κωνσταντίνα Μαρούδα είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Tμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Επιστημονικός συνεργάτης Nutrimed.

Διαβάστε άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση