Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Τα snacks της Μεγάλης Εβδομάδας: Συνδύασε την απόλαυση με τον κορεσμό

Τα snacks της Μεγάλης Εβδομάδας: Συνδύασε την απόλαυση με τον κορεσμό

0
smoothie
Διαφήμιση

Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, διότι εν μέσω καραντίνας η αλήθεια είναι πως έχουμε χάσει λίγο τις μέρες, όμως φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος της φετινής Σαρακοστής, αφού τη Δευτέρα ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα.

Και παρότι τον τελευταίο καιρό η καθημερινότητα για τους περισσότερους από εμάς έχει αλλάξει πολύ, δεν είναι λίγοι αυτοί που τήρησαν όλες αυτές τις μέρες τη νηστεία ή σκοπεύουν να την τηρήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Αν είσαι κι εσύ ένας από αυτούς, διάβασε παρακάτω και βρες ιδέες για νόστιμα νηστίσιμα snacks που θα σε χορτάσουν!

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τα νηστίσιμα γεύματα, ενώ είναι γευστικά, δεν είναι και τόσο χορταστικά και ίσως αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός πως τα ζωικά τρόφιμα-που αποκλείονται στη νηστεία- περιέχουν σημαντικές ποσότητες πρωτεϊνών, που ευθύνονται, σε μεγάλο βαθμό, για το αίσθημα κορεσμού που νιώθουμε μετά από κάποιο γεύμα.

Έτσι, αν θες να εξασφαλίσεις πως το ενδιάμεσο γεύμα σου έχει υψηλή θρεπτική αξία και θα σε χορτάσει, χρειάζεται να επενδύσεις στο άλλο πολύτιμο συστατικό της διατροφής μας που σχετίζεται με τον κορεσμό, που δεν είναι άλλο από τις φυτικές ίνες.

Ιδέες για snacks

Αν έχεις βαρεθεί να τρως τα ίδια και τα ίδια, πάρε μερικές ιδέες για απολαυστικά snacks πλούσια σε φυτικές ίνες:

  • 1 φυτικό επιδόρπιο γιαουρτιού με νιφάδες δημητριακών πρωινού με σιτάρι και βρώμη ολικής άλεσης (ιδανικά επιλέξτε ένα προϊόν που συνδυάζει και τα 2 και έχει ελεγχόμενες θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη)
  • 1 χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς με μαύρες σταφίδες
  • 1 smoothie με 1 φλιτζάνι φυτικό ρόφημα (π.χ. αμυγδάλου, σόγιας), 1 μικρή μπανάνα, ½ φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης, 1 κ.σ. μέλι και ½ φλιτζάνι πάγο
  • 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή πολύσπορο με ταχίνι και μέλι
  • 1 μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης κι 1 μικρό φρούτο

Παπαδοπούλου Ιωάννα

Η Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) -MSc in Clinical and Public Health Nutrition (University College London) και Επιστημονικός συνεργάτης Nutrimed.

Διαβάστε άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση