Αρχική Ειδήσεις Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Ιωαννίδης – Στενός συνεργάτης του Ωνάση

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Ιωαννίδης – Στενός συνεργάτης του Ωνάση

0
IOANNDISPAVLOS
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έφυγε από τη ζωή ο Παύλος Ιωαννίδης, στενός συνεργάτης του Αριστοτέλη Ωνάση, σε ηλικία 97 ετών. Από τους στενότερους φίλους και συνεργάτες του, συνέδεσε το όνομά του με το θρυλικό μεγιστάνα, την Ολυμπιακή και το Ίδρυμα Ωνάση.

Ο εκλιπών ήταν αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση και ισόβιο μέλος του ΔΣ. Υπήρξε προσωπικός πιλότος του Ωνάση. «Η μοίρα μου ήταν να γίνω αεροπόρος. Εκπαιδεύτηκα για την Πολεμική Αεροπορία στην Αγγλία και, στη συνέχεια, αφιερώθηκα στην πολιτική αεροπορία. Η παρέμβαση του Αριστοτέλη Ωνάση στον συγκεκριμένο κλάδο άλλαξε εντελώς τη δυναμική» έλεγε.

Ζωή σαν παραμύθι

Στα 19 του (1943) ενεπλάκη ενεργά στην Εθνική Αντίσταση. Εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και στη συνέχεια στην “Force 133”, μία βρετανική μονάδα που δρούσε στα βουνά της Ελλάδας.

Δύο δεκαετίες ήταν στον πιο στενό κύκλο του Ωνάση. Με τον Στέλιο Παπαδημητρίου και τον Απόστολο Ζαμπέλα έως το θάνατο του Ωνάση (1975) βρισκόταν δίπλα του. Στις επιχειρηματικές και τις προσωπικές του στιγμές.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχε πρωταγωνιστικά στην ίδρυση και ανάπτυξη της Ολυμπιακής, την υλοποίηση του Ιδρύματος Ωνάση, τη δημιουργία του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος όλων των εταιρειών της Χριστίνας Ωνάση. Υπήρξε ένας από τους εκτελεστές της διαθήκης της και μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης της περιουσίας της ανήλικης κόρης της Αθηνάς.

Διαφήμιση