Αρχική Περιβάλλον Ομάδα εφήβων στην Νιγηρία δημιουργεί ρούχα από πλαστικά απορρίμματα

Ομάδα εφήβων στην Νιγηρία δημιουργεί ρούχα από πλαστικά απορρίμματα

0
ρούχα από πλαστικά
Εικόνα: Reuters
Διαφήμιση

Μία ομάδα εφήβων ακτιβιστών από το Λάγος της Νιγηρίας, μετατρέπει απόβλητα σε ρούχα, συμβάλλοντας με αυτόν τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος και ευαισθητοποιώντας σχετικά με το πρόβλημα που προκαλούν τα πλαστικά μίας χρήσης.

Μία πόλη γεμάτη πλαστικά απορρίμματα

Τα πλαστικά απορρίμματα βρίσκονται παντού στο Λάγος, την εμπορική πρωτεύουσα της πιο πυκνοκατοικημένης χώρας της Αφρικής με πληθυσμό άνω των 20 εκατομμυρίων, όπου η απόρριψη πλαστικών είναι συνηθισμένη.

Μάλιστα, μία μάζα από πλαστικά μπουκάλια, δοχεία τροφίμων και σακούλες μπλοκάρουν την υδάτινη οδό που κατασκευάστηκε για να αποτρέψει τις πλημμύρες στην περιοχή Sangkoto της πόλη.

Τα πλαστικά παίρνουν “ζωή” και δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα

Έτσι λοιπόν, η ομάδα εφήβων ακτιβιστών φορώντας μάσκες και γάντια, μαζεύει τα πλαστικά και τα συγκεντρώνει σε σακούλες απορριμμάτων.

Στόχος τους είναι να επιτρέψουν στο νερό να ρέει γύρω από την υδάτινη οδό και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούνται από το πλαστικό μίας χρήσης.

“Πρέπει να ξεκινήσουμε τώρα, διότι σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ αργά για να κάνουμε το οτιδήποτε”, δήλωσε η Esohe Ozigbo, η 15χρονη ακτιβίστρια που ηγείται της ομάδας νέων, σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Στη συνέχεια, η νεαρή ομάδα προκειμένου να ενισχύσει το μήνυμα της σχετικά με τα απορρίμματα στο Λάγος, αποφάσησε να δημιουργήσει ενδύματα από τα πλαστικά και να τα παρουσιάσει στην ετήσια έκθεση μόδας, “Trashion Show” του Λάγος.

“Το Trashion Show σημαίνει πολλά για μένα, το κάνω εδώ και χρόνια και είναι σαν ένας τρόπος να δείξουμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε με τα σκουπίδια που απορρίπτουμε τόσο απρόσεκτα, και πραγματικά πιστεύω ότι είναι σαν να κάνουμε δήλωση, δείχνοντας μάλιστα ότι ενδιαφερόμαστε για το περιβάλλον. Είμαστε απλώς έφηβοι αλλά προσπαθούμε να κάνουμε μια αλλαγή στον κόσμο,” δήλωσε η Ozigbo.

Η Greenfingers Wildlife Initiative, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που χρηματοδοτείται από δωρεές, συνεργάζεται με νέους για να κάνει τις παραστάσεις σε εμπορικά κέντρα.

Ο στόχος είναι να “συνδυάσουμε τη δημιουργικότητα με την υπεράσπιση”, δήλωσε ο ιδρυτής του οργανισμού, Chinedu Mogbo.

“Αντί απλώς να μεταφέρουμε τα πάντα σε μια τοποθεσία απορρίψεων … αποφασίσαμε να ξεπεράσουμε τα πράγματα και να ξεκινήσουμε το Trashion Show”, είπε.

Πηγή: reuters

Διαφήμιση