Αρχική COVID-19 Ξάνθη: Υπό καθεστώς παρακολούθησης μαθητές λόγω κορονοϊού – Εξαντλήθηκαν οι μάσκες στην...

Ξάνθη: Υπό καθεστώς παρακολούθησης μαθητές λόγω κορονοϊού – Εξαντλήθηκαν οι μάσκες στην πόλη

0
Κορονοϊός

Υπό καθεστώς παρακολούθησης τέθηκαν 4 μαθητές και 4 καθηγητές, που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στην Ιταλία και επέστρεψαν στην Ξάνθη το Σάββατο, λόγω κορονοϊού.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν έχουν τεθεί σε κάποιο ειδικό καθεστώς καραντίνας, αλλά τους έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες και συστάσεις ώστε να μη συμμετέχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του σχολείου και παράλληλα να ελέγχονται καθημερινά για την εκδήλωση πυρετού ή άλλων πιθανών συμπτωμάτων.

Koρονοϊός

Η παρακολούθηση θα διαρκέσει μερικές ακόμη ημέρες, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που έχουν δοθεί για όλους τους μαθητές που επιστρέφουν από εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία.

Την ίδια στιγμή αναβλήθηκε η εκδρομή του 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης για την Ιταλία που είχε προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε αυτή ήταν και η εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές εκδρομές στη γειτονική χώρα.

Μάσκες… τέλος

Koρονοϊός

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρο από την εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται πως έχουν προκαλέσει ένα είδος πανικού και στους κατοίκους της Ξάνθης. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες έχουν «εξαφανιστεί» οι χειρουργικές μάσκες που καταγράφουν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις τους.

Από την πλευρά του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την πιθανή εμφάνιση κρούσματος στην περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιο κρούσμα αλλά ούτε κάποιο ύποπτο περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα:

Με πληροφορίες από: xanthinea.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here