Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Αποθεραπεύτηκαν 16 άτομα στο Βιετνάμ -Υπέκυψαν 2 στο Ιράν

Κορονοϊός: Αποθεραπεύτηκαν 16 άτομα στο Βιετνάμ -Υπέκυψαν 2 στο Ιράν

0
Κορονοϊός
Διαφήμιση

Δεκαέξι άνθρωποι που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό στο Βιετνάμ αποθεραπεύτηκαν, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ανακοίνωσε παράλληλα ότι δεν έχουν καταγραφεί νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μετά τη 13η Φεβρουαρίου.

Ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επαληθευτεί πως είχε προσβληθεί, ένας 50χρονος που μολύνθηκε όταν η κόρη του επέστρεψε από ταξίδι της στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας -όπου άρχισε η κρίση του COVID-19 τον Δεκέμβριο-, «έχει αποθεραπευθεί και βρίσκεται σε καλή κατάσταση»,διευκρίνισε το Υπουργείο Υγείας.

Η κατάσταση των υπολοίπων, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους τριών μηνών, παρουσιάζει βελτίωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Το Βιετνάμ είχε καταγράψει τα δύο πρώτα κρούσματα του κορoνοϊού την 23η Ιανουαρίου. Επρόκειτο για δύο υπηκόους της Κίνας.

Κορονοϊός

Υπέκυψαν δύο άνθρωποι στο Ιράν

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Eghtesaonline, επικαλούμενος τον επικεφαλής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Σαβέχ, δύο Ιρανοί που είχαν μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό υπέκυψαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στη χώρα σε 14 άτομα. «Τα τεστ έδειξαν ότι είχαν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό», επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Το ιρανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα, ότι 61 άνθρωποι έχουν προβληθεί από τον covid-19, ενώ οι αρχές έχουν ανακοινώσει την ακύρωση συναυλιών, όπως και το κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και γηπέδων στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας.

Εν τω μεταξύ το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν, με εξαίρεση την Τεχεράνη, μέχρι νεοτέρας. Επιπλέον το Μπαχρέιν, όπου αναφέρθηκε δεύτερο κρούσμα του covid-19, επίσης αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις από και προς το Ντουμπάι.

***

Σχετικά Άρθρα:
Διαφήμιση