Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Και η νέα ονομασία αυτού… SARS-CoV-2

Κορονοϊός: Και η νέα ονομασία αυτού… SARS-CoV-2

0
Kορονοϊός
Διαφήμιση

Ο κορονοϊός – τελικώς – «βαφτίστηκε» με το όνομα SARS-CoV2. Αυτή είναι η νέα ονομασία την οποία έδωσε στον ιό, που παραλύει την Κίνα και απειλεί τον υπόλοιπο κόσμο, ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO).

Η συγκεκριμένη «βάφτιση», δόθηκε σε μία από τις συνεντεύξεις Τύπου του, αλλά δημιούργησε επίσης και κάποιες αντιδράσεις.

Η Ομάδα Μελέτης Κοροναϊών (CSG) της Διεθνούς Επιτροπής για την ταξινόμηση των ιών, αποφάσισε ότι ο ιός είναι μια παραλλαγή του κοροναϊού που προκάλεσε έξαρση του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) το 2002-03. Ετσι, ονομάστηκε ο νέος παθογόνος και σοβαρότατος ιός που προκαλεί οξύ αναπνευστικό σύνδρομο και που σχετίζεται με τον κοροναϊό 2, ή το SARS-CoV-2.

Kορονοϊός

Ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) έσπευσε να ονομάσει τη νόσο που προκαλεί ο ιός Covid-19, καθώς ακολουθούν διαφορετικά κριτήρια ονοματοδοσίας. Έδωσε ένα όνομα που να μην ενοχοποιεί την Κίνα και να μην αναφέρεται σε ομάδες ανθρώπων, ζώων και γεωγραφικές τοποθεσίες, ώστε να αποφεύγεται ο στιγματισμός.

Η ομάδα μελέτης, με επικεφαλή τον ιολόγο John Ziebuhr του γερμανικού Πανεπιστημίου Justus Liebig Giessen, δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) πως η Κίνα δεν ενθουσιάστηκε με το όνομα του νέου ιού, επειδή δεν θέλει συγκρίσεις και αναφορές με την τραυματική εμπειρία του παλαιότερου ιού SARS, ο οποίος είχε επίσης εμφανιστεί αρχικά στη χώρα.

Με πληροφορίες από: sciencemag.org

Διαφήμιση