Αρχική COVID-19 Koρονοϊός: Σε καραντίνα η Ιταλία – Σε επιφυλακή η Ελλάδα

Koρονοϊός: Σε καραντίνα η Ιταλία – Σε επιφυλακή η Ελλάδα

0
Koρονοϊός
Διαφήμιση

Τέσσερις άνθρωποι είναι ο απολογισμός των νεκρών στην Ιταλία, λόγω του κορονοϊού, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τυχόν εξάπλωση του ιού σε περισσότερες χώρες.

Ήδη ο αριθμός των περιστατικών του Covid-19 που είναι επιβεβαιωμένα σε ολόκληρο τον κόσμο φτάνει τις 78.000. Χώρες που συνορεύουν με εκείνες όπου ο νέος ιός παρουσιάζει έξαρση, κλείνουν τα σύνορά τους και σταματούν κάθε είδους συναλλαγή.

Koρονοϊός

Συνάντηση στο Μαξίμου

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σε αυτή παρευρίσκονται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ώστε να εκτιμηθεί η πορεία της προετοιμασίας της χώρας και το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επίσης, συμμετέχουν η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Έλληνες μαθητές

Σχετικά με τους Έλληνες μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, αποφασίστηκε να μην μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν, καθώς δεν ταξίδεψαν σε πληγείσες -από τον ιό- περιοχές. Επίσης, το Υπουργείο Παιδείας αναστέλλει όλες τις σχολικές εκδρομές προς την Ιταλία.

Koρονοϊός

Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές, έπειτα από έκτακτη σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή, αποφάσισαν τη λήψη ειδικών μέτρων στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, μέσω των οποίων διακινούνται καθημερινά χιλιάδες άτομα από και προς την Ιταλία.

Εντατικά μέτρα στην Ιταλία

Στην Ιταλία τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπέρασαν τα 153, σύμφωνα με την Ιταλική Πολιτική Προστασία. Τουλάχιστον 26 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Koρονοϊός

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού. Επίσης, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ακυρωθούν μεγάλες εκθέσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επαρχίας Βένετο, Λούκα Ζαΐα, ακυρώθηκαν οι τελευταίες δύο ημέρες του Καρναβαλιού της Βενετίας, το οποίο προσελκύει τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι την 1η Μαρτίου. 

Koρονοϊός

Στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια ζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από σήμερα Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Koρονοϊός

Σύσκεψη Υπουργείου Υγείας

Το βράδυ της Κυριακής πραγματοποιήθηκε έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Koρονοϊός

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Τέλος, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης. Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Mε πληροφορίες από: zougla.gr

Διαφήμιση