Αρχική Διάστημα NASA: Στον αστεροειδή Bennu έφτασε το διαστημόπλοιο OSIRIS-REx

NASA: Στον αστεροειδή Bennu έφτασε το διαστημόπλοιο OSIRIS-REx

0
διαστημόπλοιο OSIRIS-REx
Διαφήμιση

Μετά από δύο δισεκατομμύρια χιλιόμετρα ταξίδι του προς τον αστεροειδή Bennu, διαστημόπλοιο OSIRIS-REx  πραγματοποίησε έναν ελιγμό που το έφερε, από την κίνηση προς τον αστεροειδή, στην κίνηση γύρω από αυτόν.

Σε απόσταση 19 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Bennu που βλέπει προς τον ήλιο, το σκάφος θα αρχίσει την προκαταρκτική έρευνα πάνω στον αστεροειδή, με πτήσεις πάνω από τον βόρειο και τον νότιο πόλο του Bennu, καθώς και τον ισημερινό του, πλησιάζοντας την επιφάνεια σε απόσταση μέχρι και 7 χλμ.

Βασικοί στόχοι αυτής της επιστημονικής έρευνας είναι ο υπολογισμός της μάζας και του ρυθμού περιστροφής του αστεροειδούς και η δημιουργία ενός μοντέλου ακριβείας του σχήματός του. Αποστολή του σκάφους είναι η συλλογή δεδομένων που θα βοηθήσουν τις έρευνες πάνω στο πώς σχηματίστηκαν οι πλανήτες και πώς εμφανίστηκε η ζωή, καθώς και στοιχείων σχετικά με το πώς αστεροειδείς θα μπορούσαν να απειλήσουν τον πλανήτη μας.

Υπενθυμίζεται πως οι αστεροειδείς αποτελούν απομεινάρια των δομικών στοιχείων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δημιουργία των πλανητών του ηλιακού συστήματος, και κατ’ επέκταση επέτρεψαν την εμφάνιση της ζωής στη Γη.

Σώματα σαν τον Bennu περιλαμβάνουν στοιχεία όπως νερό, μέταλλα και οργανικά στοιχεία. Αποστολή επίσης του διαστημοπλοίου είναι η συλλογή τουλάχιστον 60 γραμμαρίων ρεγολίθου από τον Bennu.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι λόγοι που δεν θα εγκαταλείψει τον άνθρακα η ανθρωπότητα
Επόμενο άρθροΣε λειτουργία ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα της χώρας από τα ΕΛΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ