Αρχική Special Topics Ταξίδι στο χρόνο: Μπορεί να γίνει πραγματικότητα-Τι υποστηρίζουν επιστήμονες

Ταξίδι στο χρόνο: Μπορεί να γίνει πραγματικότητα-Τι υποστηρίζουν επιστήμονες

Πόσο εφικτό είναι τελικά το “άπιαστο” ταξίδι στο χρόνο; Μπορεί ο χρόνος να γυρίζει πίσω ή να πάει, σύμφωνα με τις δικές μας κατευθύνσεις; 

0
wormhole 2514312 1280
Διαφήμιση

Η ιδέα για το ταξίδι στο χρόνο αποτελούσε πάντα για τον άνθρωπο μία συναρπαστική σκέψη, που αν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα θα άλλαζε ριζικά όλα τα δεδομένα που γνωρίζουμε για το μέγεθος αυτό! 

Μελλοντικά όμως αυτό το σενάριο μπορεί να πάρει «σάρκα και οστά». Οι επιστήμονες φαίνεται ότι ανακάλυψαν διάφορα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το «ταξίδι στο χρόνο» είναι αληθινό.

Οι Till Bohmer και Thomas Blochowicz ήταν οι επικεφαλής της έρευνας μιας νέας μελέτης με τίτλο Time reversibility during the ageing of materials, η οποία δημοσιεύθηκε στο Nature Physics.

Η μελέτη εξέτασε τον τρόπο με τον οποίο η σύνθεση των υλικών αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αποδείχθηκε ότι ο χρόνος δεν συμπεριφέρεται με γραμμικό τρόπο σε όλα τα υλικά.

time traveller.jpg

Είναι το γυαλί το “κλειδί” για το ταξίδι στο χρόνο;

Πιο αναλυτικά, το γυαλί διαθέτει μια από τις πιο περίεργες δομές από όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος καθημερινά. Α

Αντί να ακολουθούν πιο «παραδοσιακές» μοριακές δομές, τα μόρια του γυαλιού αλλάζουν συνεχώς θέσεις. Ως εκ τούτου, το γυαλί αντιστρέφει συνεχώς το χρόνο σε μοριακό επίπεδο.

Για να δοκιμαστεί αυτή η ιδέα, οι δομές γυαλιού παρακολουθήθηκαν με τη χρήση σκεδαζόμενου φωτός λέιζερ.

Οι ειδικοί παρατήρησαν τον τρόπο με τον οποίο το γυαλί κινείται εσωτερικά, αλλά δεν μπορούν να πουν αν οι αλλαγές συμβαίνουν προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Είναι μια συναρπαστική σκέψη και μια ιστορική μελέτη. Αν και δεν θα φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στο να μπορούν να ταξιδέψουν στο χρόνο, σίγουρα θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας σκεφτόμαστε για ορισμένα υλικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Διαφήμιση