Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Σε λειτουργία ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα της χώρας από τα...

Σε λειτουργία ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα της χώρας από τα ΕΛΠΕ

0
ΕΛΠΕ
Διαφήμιση

Ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά συστήματα της Ελλάδας, ισχύος 8,99 μεγαβάτ, έθεσε σε λειτουργία η «ΑΤΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ», θυγατρική της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» στην περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας.

Το έργο θα παράγει ετησίως περί τις 13.000 MWh πράσινης ενέργειας, που καλύπτουν τις ετήσιες ανάγκες τουλάχιστον 4.000 νοικοκυριών, ενώ με τη λειτουργία του θα αποφευχθεί η έκλυση περίπου 15.000 τόνων CO2 τον χρόνο.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα εγκαταστάθηκε σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 140 στρεμμάτων κι αποτελείται από 27.260 φωτοβολταϊκές γεννήτριες (πλαίσια). Η κατασκευή του έγινε από την εταιρεία JUWI Hellas AE, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο κι ολοκληρώθηκαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

Σημαντικός αριθμός εταιρειών, αλλά και εργαζομένων που απασχολήθηκαν για την κατασκευή και ολοκλήρωση του φωτοβολταϊκού σταθμού, προήλθαν από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Το σύστημα συμμετείχε επιτυχώς στον δημόσιο πιλοτικό διαγωνισμό του Δεκεμβρίου 2016 της ΡΑΕ για φωτοβολταϊκά ισχύος μεγαλύτερης του 1 MW και συνδέθηκε ήδη με το δίκτυο, ενώ σε δοκιμαστική λειτουργία είχε τεθεί από τις 17 Οκτωβρίου 2018.

Σε δήλωσή του ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΠΕ, Γιώργος Αλεξόπουλος, επισήμανε ότι «η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, για ανάπτυξη σημαντικού χαρτοφυλακίου ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ στο πλαίσιο του ενεργειακού μετασχηματισμού του Ομίλου ΕΛΠΕ».

Από την πλευρά του, ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, διευθυντής Ανάπτυξης και Λειτουργίας της «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» και αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΤΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ», τόνισε ότι «στο έργο αυτό, που είναι το μεγαλύτερο του χαρτοφυλακίου της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες, εφαρμόσαμε σημαντικές καινοτομίες και στον σχεδιασμό, και στην κατασκευή του. Το χαρτοφυλάκιο των πλέον των 200 MW φωτοβολταϊκών έργων μας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης της ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες για τα επόμενα χρόνια».

Διαφήμιση