Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Ελληνικά κρασιά – Διαλέξτε τι σας ταιριάζει

Ελληνικά κρασιά – Διαλέξτε τι σας ταιριάζει

0
1Amethystos White
Διαφήμιση

Οι γιορτές είναι η καλύτερη ευκαιρία να περάσουμε όμορφες στιγμές με συγγενείς, φίλους και αγαπημένους γύρω από το ίδιο τραπέζι . Και παρότι ο πρωταγωνιστής είναι το φαγητό, ο καταλύτης για μια ευχάριστη ημέρα είναι σίγουρα το κρασί. Λευκό ή κόκκινο, απαλό ή δυνατό, το κρασί είναι εδώ για να ζωηρέψει γεύσεις και διαθέσεις. Η ποικιλία των ελληνικών κρασιών είναι τέτοια που ικανοποιεί ουρανίσκους αλλά και …προϋπολογισμούς.

Το να διαλέξει κανείς κρασί για το εορταστικό μενού, το οποίο ταυτόχρονα θα συμβαδίζει και με το γούστο των παρευρισκόμενων στο τραπέζι, είναι σίγουρα μία πρόκληση.

Παρότι τα «κλισέ» παραμένουν και θέλουν κόκκινο κρασί για το κρέας του κυρίως πιάτου και λευκό για τα ορεκτικά, υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις. Η καλύτερη λύση για να ικανοποιήσετε τις διαφορετικές προτιμήσεις που «συγκεντρώνονται» στο γιορτινό σας τραπέζι είναι να μην το μονοπωλήσετε με λευκό, κόκκινο ή ροζέ αλλά να προσφέρετε όλες τις επιλογές.

Ακόμα μία ιδέα είναι να «παίξετε» με διαφορετικές ποικιλίες κόκκινου ή λευκού κρασιού.

Οι προτάσεις των Ελλήνων παραγωγών είναι πολλές. Οι επιλογές που κάναμε θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα ιδανικά κρασιά για το δικό σας τραπέζι.

  • Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη θεωρείται ένας από τους ποιοτικότερους παραγωγούς. Τα 2000 ιδιόκτητα στρέμματα αμπελώνα με ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες προσφέρουν εξαιρετική πρώτη ύλη και τα οινοποιεία στη Δράμα και την Αττική διαθέτουν τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό οινοποίησης.

Αμέθυστος /ΛΕΥΚΟΣ

Από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο με χρώμα αχυροκίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Χαρακτηριστικά αρώματα ροδάκινου, εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων με νότες ανανά στη μύτη και γεύση φρέσκων τροπικών φρούτων σε ισορροπία με ιδανική οξύτητα.

1Domaine Costa Lazaridi Syrah

Domaine Costa Lazaridi Syrah/ΕΡΥΘΡΟΣ

Μονοποικιλιακό Syrah με σκούρο κόκκινο χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Άρωμα έντονο και πολύπλοκο με νότες μπαχαρικών, κόκκινων φρούτων του δάσους και σοκολάτα και γεύση φρουτώδη. Στρογγυλό με ικανοποιητικό όγκο, ώριμες, μαλακές τανίνες και μακρύ τελείωμα με νότες μπαχαρικών.

1Oenotria-Land-CS-Agio

Οινότρια Γη Cabernet Sauvignon Agiorgitiko/ΕΡΥΘΡΟΣ

Με κυρίαρχο το Caberneet Sauvignon και την αισθητή παρουσία του Αγιωργήτικου από τον βιολογικά καλλιεργούμενο αμπελώνα μας στις όχθες της λίμνης του Μαραθώνα. Με χρώμα βαθύ ζωηρό κόκκινο, άρωμα φρουτώδες και πολύπλοκο με νότες βατόμουρου, κέδρου και μπαχαρικών, σωματώδες, βελούδινο με έντονο δαμάσκηνο. Πολύ καλή συμπύκνωση και ισορροπημένη οξύτητα με ώριμες, καλοδουλεμένες τανίνες. Πολύ μακριά επίγευση με νότες μπαχαρικών και μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

  • Κτήμα Βιβλία Χώρα

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις άγονες πλαγιές του Παγγαίου όρους, σε υψόμετρο 350μ., έξω από το χωριό Κοκκινοχώρι του Νομού Καβάλας. Γεννήθηκε από τη συνεργασία δύο ειδικών στον χώρο του κρασιού, του Βασίλη Τσακτσαρλή και του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, οι οποίοι ένωσαν τις οινικές τους ανησυχίες δημιουργώντας έναν πρότυπο βιολογικό αμπελώνα 380 στρεμμάτων.

1leukos

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ| ΛΕΥΚΟΣ

Παράγεται από το πάντρεµα της κοσμοπολίτικης και αρωματικής ποικιλίας Sauvignon Blanc και του δικού µας πληθωρικού Ασύρτικου. Το χρώμα του κρυστάλλινο, απαλό πρασινοκίτρινο, µε έντονη διαύγεια.

Έντονα αρώματα τροπικών φρούτων, γκρέιπφρουτ, εναλλάσσονται µε νότες εσπεριδοειδών, λεμονιού σε ένα συνδυασμό που διεγείρει τις αισθήσεις µας. Σερβίρεται στους 10οC και είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 χρόνια.

1roze

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ  | ΡΟΖΕ

Προέρχεται από τη γαλλική ποικιλία Syrah, που καλλιεργείται µε ιδιαίτερη φροντίδα στο πιο δροσερό σημείο του αμπελώνα του Κτήματος, αποκλειστικά για την παραγωγή ροζέ οίνου.

Έχει λαμπερό χρώμα κερασιού µε κυανές αποχρώσεις και πλούσιο άρωμα κόκκινων φρούτων, φράουλας, κερασιού, μύρτιλου  µε νότες καραμέλας βουτύρου. Δοκιμάστε το δροσερό στους 10οC στα δύο πρώτα χρόνια της ηλικίας του.

1erithros

ΚΤΗΜΑ ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ  | ΕΡΥΘΡΟΣ

Δημιουργήθηκε από τις ποικιλίες Merlot και Cabernet Sauvignon µε μικρή συμμετοχή του Αγιωργίτικου. Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, έως μαυροκόκκινο. Στη μύτη, τα αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και μπαχαρικών  ξεπροβάλλουν μαζί µε νότες βανίλιας, κέδρου και σοκολάτας γάλακτος.

Δοκιμάστε το στους 18οC.

  • Κτήμα Γεροβασιλείου

Το Κτήμα Γεροβασιλείου δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού από το 1981. Στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα ιδανικό οικοσύστημα, καλλιεργούνται κυρίως ελληνικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες σταφυλιών. Ανακηρύχθηκε  «Οινοποιείο της χρονιάς» για έκτη φορά, πέμπτη τα τελευταία έξι χρόνια, από το έγκριτο αμερικάνικο περιοδικό κρασιού Wine&Spirits. H σημαντική αυτή διάκριση ήρθε μετά την εξαιρετική απόδοση των κρασιών του Κτήματος στις τυφλές γευστικές δοκιμές, περισσότερων από 14.600 δειγμάτων.

1leyko

Κτήμα Γεροβασιλείου /ΛΕΥΚΟΣ

Δημιουργήθηκε από το συνδυασμό δύο ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς και του Ασύρτικου. Το κρασί έχει λαμπερό αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Η «μύτη» του είναι εκφραστική με εναλλασσόμενες εντυπώσεις, καθώς δίπλα στα εξωτικά φρούτα περνούν νότες πιπεριάς, γιασεμιού, πορτοκαλιού, πεπονιού, βοτάνων και λεμονιού.

Προτείνεται η κατανάλωση στα πρώτα 2 χρόνια της ζωής του. Σερβίρεται στους 8-10 °C. Γευστικοί συνδυασμοί: θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με απλές σάλτσες, ζυμαρικά, χωριάτικη σαλάτα (ντομάτα & φέτα), ασιατική κουζίνα.

1malagousia

Κτήμα Γεροβασιλείου Μαλαγουζιά/ΛΕΥΚΟΣ

Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες του Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο. Στο στόμα παρουσιάζεται πλούσιο και γεμάτο με αρώματα λεμονιού. Σερβίρεται στους 8-10 °C.

Γευστικοί συνδυασμοί: μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.

1erythro

Κτήμα Γεροβασιλείου /ΕΡΥΘΡΟΣ

Παράγεται από τις ποικιλίες Syrah, Μerlot και Λημνιό με την κλασική ερυθρή οινοποίηση. Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο, κεράσι. Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Εμφανίζει μακρά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών.  Σερβίρεται στους 16-18 °C.

Γευστικοί συνδυασμοί: χοιρινό, ψητά κόκκινα κρέατα, διάφορα πουλερικά στο φούρνο, κυνήγι με κόκκινες σάλτσες, ώριμα τυριά.

  • Κτήμα Τσάνταλη

Η οικογένεια Τσάνταλη είναι μια από τις παλαιότερες οικογένειες οινοποιών της Ελλάδας. Αυτή η μοναδική ιστορία 125 χρόνων εκτυλίσσεται παράλληλα με σημαντικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας: ξεκινώντας από μια προσφυγική διαδρομή που οδηγεί αρχικά στις Σέρρες και μετά στη Θεσσαλονίκη, σήμερα η οικογένεια Τσάνταλη- με σεβασμό στην πολύτιμη κληρονομιά της- αποτελεί τον πλέον σημαντικό πρεσβευτή της ελληνικής οινοποιίας και αποσταγματοποιίας εκτός συνόρων με παρουσία σε 55 χώρες.

1Adamastos s-2

TSANTALI ΑΔΑΜΑΣΤΟ/ΕΡΥΘΡΟΣ, ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟΥΔΙ

Ξηρός οίνος. Βαθύ ρουμπινί χρώμα. Έντονο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα και μαύρα φρούτα (cassis, βατόμουρο, μύρτιλλο). Στο στόμα πληθωρικό με μαλακές τανίνες, με τα φρουτώδη αρώματα της μύτης να συνδυάζονται με διακριτικές νότες γλυκών μπαχαρικών (γλυκόριζα, κανέλα, βανίλια) από το βαρέλι.  Συνοδεύει ιδανικά ψητά κρεατικά, BBQ, σάλτσες με μπαχαρικά, τυριά όπως γλυκιά γραβιέρα.

1rapsani--1

TSANTALI RAPSANI /ΕΡΥΘΡΟΣ

Ξηρός οίνος από Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό. Βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί ανταύγειες. Πολύπλοκο μπουκέτο από τους φρουτώδεις (φραγκοστάφυλο, βατόμουρο, κεράσι) και τους χαρακτηριστικούς φυτικούς χαρακτήρες (πολτό ελιάς και ντομάτας) των ποικιλιών που συμπλέκουν ένα υφαντό αρωμάτων και γεύσεων με τις νότες μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα κομψό, διακρίνεται για τις μαλακές τανίνες, τη χαρακτηριστική οξύτητα και το μεστό σώμα, στοιχεία που επιτρέπουν αρμονία με τα παραδοσιακά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας απευθείας με τη διάθεσή του στην αγορά.

Σερβίρεται στους 18οC και συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές πίτες, μαγειρεμένα κρεατικά, κυνήγι, στιφάδο, σπετσοφάι και ώριμα τυριά.

1abaton-tsantali

TSANTALI ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΑΒΑΤΟΝ/ΕΡΥΘΡΟΣ

Ξηρός οίνος, από Λημνιό- Cabernet Sauvignon. Βαθύχρωμο μαυροκόκκινο χρώμα, πυκνό άρωμα φρούτων του δάσους, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό, γεμάτο με εξαιρετική δομή, ζεστό με πλούσια περιεκτικότητα σε αλκοόλ και μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση που αφήνει αρώματα σοκολάτας. Σερβίρεται στους 16 – 18οC διπλά σε κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.

  • ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ, Άγγελος Ρούβαλης

Ο Άγγελος Ρούβαλης οινολόγος (απόφοιτος του Bordeaux), ίδρυσε το 1991 το οινοποιείο του, ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ, στην περιοχή της Αιγιαλείας, του πιο ορεινού αμπελώνα της Ελλάδος. H βορινή έκθεση των αμπελώνων στα καλοκαιρινά μελτέμια αποτελεί μοναδικό χαρακτηριστικό των πλαγιών της Αιγιαλείας.

1Σμικθδβαβ-2014

Ασπρολίθι/ΛΕΥΚΟΣ

Το Ασπρολίθι, το πιο γνωστό λευκό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη γεννήθηκε από τους Ροδίτες της ορεινής Αιγιάλειας το 1990 και αποτελεί κάθε χρόνο την καλύτερη έκφραση της ελληνικής αυτής ποικιλίας. Χαρακτηρίζεται γευστικά από την ικανή οξύτητα των ορεινών αμπελώνων, τα φρουτώδη αρώματα με νότες εσπεριδοειδών, χαρακτηριστικές των πλαγιών της Αιγιαλείας, καθώς επίσης από την πλούσια και δροσερή γεύση του με μεταλλικό υπόβαθρο, επίσης ξεχωριστό γνώρισμα του εδάφους της Αιγιαλείας.  Αναδεικνύει τα ψάρια, τα θαλασσινά, λευκά κρέατα με λευκές σάλτσες, ελαφρούς μεζέδες. Aποτελεί από μόνο του ένα ελαφρύ απεριτίφ.

1MVORIAS-ROSE-2014

ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ/ ΡΟΖΕ

Κρασί με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα και δροσερή γεύση από την ποικιλία Syrah. Πλούσιο σώμα με ωραία επίγευση και δροσερή γεύση, κυρίαρχα τα αρώματα των μικρών κόκκινων φρούτων, αλλά επίσης και τα πιο «λευκά» αρώματα του πράσινου μήλου, του passion fruit και του grapefruit. Ευχάριστο ως απεριτίφ. Συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Ξεχωριστό ενδιαφέρον με πιάτα στον ατμό.

1IANOS CABERNET2004

IANOS Cabernet Sauvignon/ ΕΡΥΘΡΟΣ

Το IANOS – Cabernet Sauvignon είναι ένα ερυθρό κρασί εντεκάχρονης παλαίωσης. Διακρίνεται για τα τυπικά αρώματα του Cabernet με την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά σε φόντο μπαχαρικών, καραμέλας σοκολάτας αλλά και μαρμελάδας φρούτων του δάσους. Ικανό να συνοδεύσει και να αναδείξει πλούσια πιάτα με ισχυρό χαρακτήρα, όπως  κόκκινα κρέατα με δυνατές σάλτσες, κυνήγι, κίτρινα τυριά, ζυμαρικά με πλούσιες ερυθρές και πικάντικες σάλτσες. Βελτιώνεται στην φιάλη έως και 15 χρόνια από την εσοδεία του.

Οινοποιία Μπουτάρη

Τα επτά Οινοποιεία της εταιρείας Μπουτάρη αποτελούν ορόσημα στην εξέλιξη της ελληνικής οινοποιίας. Επτά σταθμοί, έξι στην Ελλάδα και ένας στη Γαλλία, αποκλειστικό προνόμιο και τεκμήριο της γνώσης και της υπεροχής της εταιρίας στο χώρο του κρασιού. Επτά οινοποιεία που διαφύλαξαν, ανέδειξαν και καταξίωσαν τις ελληνικές ποικιλίες ανά τον κόσμο.

OROPEDIO bottle low

Οροπέδιο

Ένα άριστο λευκό κρασί, από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Αρκαδίας. Το «Οροπέδιο» αποτελεί την καλύτερη έκφραση της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, η οποία χρωστάει την αναβίωση και ανάδειξή της παγκοσμίως στην ομώνυμη οινοποιία. Βαθύ λευκό, υποκίτρινο χρώμα, μεγάλης έντασης αρώματα όπως άγριο λευκό τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή ενώ πλαισιώνεται από δευτερογενή αρώματα γκρέιπφρουτ.

Συνοδεύει άριστα σαλάτες με πολλά αρωματικά ή και φρούτα, πιάτα με σολομό, ψητά λαχανικά, καλοκαιρινά πιάτα με ψάρι ή θαλασσινά.

1Naoussa fiali no-vintage

ΝΑΟΥΣΣΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Το πρώτο ελληνικό ερυθρό εμφιαλωμένο κρασί Ο.Π.Α.Π. που κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά, αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας στα κόκκινα κρασιά. Εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση απέσπασε το Νοέμβριο του 2015, στη παγκόσμια εκδήλωση: “New York Wine Experience”, συμμετέχοντας ως το μοναδικό ελληνικό κρασί, ανάμεσα σε παγκόσμιους οινικούς κολοσσούς.

1MALAGOUZIA-MATSA

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΜΑΤΣΑ

Ένα βιολογικό κρασί που ξεχειλίζει από το έντονο αρωματικό του πλούτο και την πολυπλοκότητά του που το κάνουν μοναδικό. Η ποικιλία Μαλαγουζιά φυτεύτηκε στον αμπελώνα της Ρωξάνης Μάτσα, στην Κάντζα Αττικής και ήταν μία από τις ποικιλίες που επέδειξε άριστο εγκλιματισμό στο οικοσύστημα του κτήματος.

1filiria fiali no-vintage

ΦΙΛΥΡΙΑ

Η Φιλυριά, κρασί βιολογικής καλλιέργειας, με πολύπλοκο χαρακτήρα, αποτελεί ένα από τα κορυφαία κρασιά της εταιρείας, το οποίο προέρχεται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα Μπουτάρη στη Γουμένισσα, στην περιοχή Φιλυριά. Η μέγιστη αξιοποίηση του terroir και η κατάλληλη διαχείριση του αμπελώνα έχουν ως αποτέλεσμα μία εξαιρετική πρώτη ύλη και κατά επέκταση ενός υψηλής ποιότητος προϊόντος.

Κτήμα Χατζημιχάλη

Το Κτήμα Χατζημιχάλη επέλεξε να υπηρετεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Αυτό διαμορφώνεται στην Οπούντια Λοκρίδα της Στερεάς Ελλάδας, στην Κοιλάδα Αταλάντης που ορίζεται βόρεια από το όρος Κνημίδα, νότια από το όρος Χλωμό, δυτικά από τον Παρνασσό και ανατολικά από τον βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο. Το βασικό φυσικό χαρακτηριστικό αυτού του οικοσυστήματος αποτελούν τα δροσερά ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τον Παρνασσό προς τη θάλασσα και το αντίστροφο, χειμώνα-καλοκαίρι.

Screen-Shot-2015-12-22-at-1.58.27-AM

ΚΑΠΝΙΑΣ ΛΕΥΚΟΣ/ Λευκός, ξηρός

Από 100% Chardonnay. Λαμπερό, χρυσοκίτρινο χρώμα με ελαφριές πρασινωπές ανταύγειες. Γοητευτικό και πολυεπίπεδο αρωματικό σύνολο που κυριαρχείται από την ευγενική παρουσία του ξύλου. Αρώματα εξωτικών φρούτων, ροδάκινου και νεκταρινιού δένουν αρμονικά με τα αρώματα βανίλιας, μελιού, καραμέλας βουτύρου και φρυγανισμένου ψωμιού. Πλούσιο, λιπαρό στο στόμα με βελούδινη σχεδόν κρεμώδη υφή, θαυμάσια δομή και εξαιρετική ισορροπία, άφθονα φρούτα και εντυπωσιακή διάρκεια.

Συνοδεύστε το με λιπαρά ψάρια με σάλτσα ή ψητά, αστακό μαγειρεμένο με βούτυρο, λευκά κρέατα με πλούσιες σάλτσες και ημίσκληρα κίτρινα τυριά.  

Screen-Shot-2015-12-22-at-1.58.16-AM

ΚΑΒΑ LX ΕΡΥΘΡΟΣ

Ερυθρός, ξηρός οίνος, 100% Cabernet Sauvignon. Ελκυστικό ‘μπουκέτο’ όπου αρώματα υπερώριμων κόκκινων φρούτων ‘παντρεύονται’ με νύξεις μπαχαρικών, ελαφριές νότες αρωματισμένου καπνού και υποψίες δέρματος. Στο στόμα είναι θερμό, στρογγυλό με μαλακές, ευγενικές τανίνες, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, ωραία δομή και τελείωμα που διαρκεί.

Συνοδεύει κόκκινα κρέατα ψητά, φιλέτα σχάρας, κυνήγι και ποικιλίες έντονων, σκληρών τυριών.

Screen-Shot-2015-12-22-at-1.58.05-AM

Οπούς ιβ’ Cabernet Franc 2004

Ερυθρός, ξηρός από 100% Cabernet Franc. Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Πολυεπίπεδο αρωματικό σύνολο με πρωταγωνιστές τα ‘ζουμερά’ κόκκινα φρούτα, μνήμες πράσινων φύλλων και ανάλαφρες γήινες νότες που δένουν αρμονικά με τα μπαχαρικά και την βανίλια σε υπόστρωμα ξύλου. Πυκνά αρώματα κόκκινων φρούτων κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο στόμα, με τα αρώματα καπνού και κέδρου σε δεύτερο πλάνο. Βελούδινη δύναμη, νεανική ζωντάνια, πλούτος και γενναιοδωρία, συνθέτουν μια μοναδική και αξιαγάπητη προσωπικότητα.

Αναζητά εξεζητημένα εδέσματα της ανατολίτικης και ελληνικής κουζίνας. Δοκιμάστε το επίσης με μικρό κυνήγι, χοιρινό με κόκκινο λάχανο, πιάτα με άγρια μανιτάρια και τυριά ήπιας έντασης.

ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

Το ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας, στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1997 απο τον έμπειρο αμπελουργό Μάκη Μαυρίδη και τον χημικό-οινολόγο Άγγελο Ιατρίδη, ο οποίος έχοντας δραστηριοποιηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας επέλεξε τον Αμυνταίο για να δημιουργήσει το δικό του κρασί.

Screen-Shot-2015-12-22-at-1.57.38-AM

Κτήμα Άλφα Sauvignon Blanc

Λευκός οίνος Sauvignon Blanc 100%. Κρυστάλλινο, λαμπερό με υποκίτρινο χρώμα, με ελαφρά πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη έντονη και πλούσια, τυπική της ποικιλίας, με αρώματα εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους και με γλυκιά χροιά πεπονιού στο τέλος. Στο στόμα είναι ιδιαίτερα γεμάτο, ηδύ, λιπαρό, με εξαιρετική ισορροπία-δροσιά και φινέτσα. Ζωηρή επίγευση που συντελεί στη μακρά παραμονή των αρωμάτων.

Συνοδεύει μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, ωμά ή αχνιστά οστρακοειδή, ζυμαρικά με κρεμώδης σάλτσες, ψητά λαχανικά, sushi, ασιατική κουζίνα και πολύ μεγάλη ποικιλία ψαριών στη σχάρα.

Screen-Shot-2015-12-22-at-1.57.23-AM-1

Κτήμα Άλφα Ερυθρός

Ερυθρός οίνος από Syrah 60%, Merlot 20%, Ξινόμαυρο 20%. Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Έντονο και πολύπλοκο μπουκέτο, γήινο, με νότες κόκκινων φρούτων, αποξηραμένου δαμάσκηνου και πιπεριού. Γεύση μεστή, με νότες βανίλιας, δρυός και μόκας. Η επίγευση χαρακτηρίζεται από τη γευστική ισορροπία και τις ώριμες τανίνες, τη μακρά παραμονή των αρωμάτων του στα οποία κυριαρχούν οι νότες μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων του δάσους.

Συνδυάζεται αρμονικά με κόκκινα κρέατα, ψητά ή με πλούσιες σάλτσες, γλυκές ή πικάντικες, τριχωτό κυνήγι και κρεατόπιτες. Γραβιέρα Κρήτης, μπάτζος ή κεφαλογραβιέρα σαγανάκι.

Screen-Shot-2015-12-22-at-1.57.49-AM

Κτήμα Άλφα Ροζέ/ROSE

Ποικιλιακή Σύνθεση: Ξινόμαυρο 50%, Syrah 50%. Χρώμα έντονο ροζέ με ανταύγειες saumon. Μύτη φρουτώδης με πλούσια αρωματική έκφραση. Ιδιαίτερα ισορροπημένο στόμα, αρκετά γεμάτο, λιπαρό, με εκφραστική επίγευση. Συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές Ελληνικές γεύσεις. Γεμιστές πιπεριές και ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σαλάτες, ζυμαρικά σε ελαφρές κόκκινες σάλτσες, πίτσες, αλλά και με εξωτικές κουζίνες και κρύες ντοματόσουπες.

Επιμέλεια: Αναστασία Μαρινούδη, Έρη Δρίβα

Διαφήμιση