Διαφήμιση
Nηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος από τον Τάσο Αντωνίου. Ο χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό που απολαμβάνουμε τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά, να φουσκώσει και να πάρει το γλυκό καφέ χρώμα της κανέλας.
Μερίδες 10
Θερμίδες 328θερμίδες
Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 2½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 φλ. τσαγιού νερό
- ½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή μαύρη
- ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
-
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
-
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι. Τα καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το χαλβά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα. Ανακατεύουμε για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να πάρει το γλυκό χρώμα της κανέλας.
-
Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλά ο χαλβάς ξεφορμάρουμε.
Βίντεο συνταγής
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Λαχταριστά σοκολατένια ντόνατς από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Γιουβέτσι μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα
- Εύκολη και αρωματική μηλόπιτα κέικ
- Κοτόπουλο με χυλοπίτες στην κατσαρόλα
- Λαχταριστά μανιτάρια γεμιστά με τυρί
- Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στον φούρνο
- Τα καλύτερα μελομακάρονα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τέλεια λαζάνια φούρνου με λαχανικά και τυριά – Τα 6 μυστικά
- Η τέλεια ζεστή σοκολάτα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση