Αρχική Υγεία - Διατροφή Υπέροχος νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος από τον Τάσο Αντωνίου

Υπέροχος νηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος από τον Τάσο Αντωνίου

0
χαλβάς
Διαφήμιση

Nηστίσιμος χαλβάς σιμιγδαλένιος από τον Τάσο Αντωνίου. Ο χαλβάς είναι αγαπημένο νηστίσιμο γλυκό που απολαμβάνουμε τη Σαρακοστή και όχι μόνο. Αφήστε το σιμιγδάλι να καβουρντιστεί καλά, να φουσκώσει και να πάρει το γλυκό καφέ χρώμα της κανέλας.

Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Ελληνική
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 15 λεπτά
Μερίδες 10
Θερμίδες 328θερμίδες

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  •  φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλ. τσαγιού νερό
  • ½ φλ. τσαγιού σταφίδα κορινθιακή μαύρη
  • ½ φλ. τσαγιού αμύγδαλο καβουρντισμένο
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού, το ξύλο κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
  • Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι. Τα καβουρδίζουμε μέχρι να σκουρύνει και να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το χαλβά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταφίδες και την κανέλα. Ανακατεύουμε για δέκα λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει ο χαλβάς και να πάρει το γλυκό χρώμα της κανέλας.
  •  Μεταφέρουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει καλά ο χαλβάς ξεφορμάρουμε.

Βίντεο συνταγής

Πηγή: mamapeinao.gr

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον σεφ Τάσο Αντωνίου:

Διαφήμιση