Επειδή σαββατοκύριακο χωρίς γλυκάκι δεν γίνεται, ακόμα και κατά την περίοδο της νηστείας, ο σεφ Τάσος Αντωνίου έχει την πιο εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή για όσους αγαπούν το ταχίνι. Λίγο μέλι, μερικά φύλλα κρούστας και το νόστιμο ταχίνι είναι τα βασικά υλικά που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα γλυκά ταχινοπιτάκια.
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Μερίδες: 30
Θερμίδες: 70
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλα κρούστας
- 4-5 κ.σ. ταχίνι
- 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε τα νωπά φύλλα κρούστας. Με ένα κουτάλι απλώνουμε ταχίνι καλής ποιότητας πάνω στα φύλλα. Πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε χαλαρό ρολό. Με το μαχαίρι κόβουμε σε μπουκιές μετρίου μεγέθους.
- Μεταφέρουμε τις ταχινομπουκιές σε λαμαρινα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ο βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε.
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Τραγανές πατάτες στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Συνταγή για γρήγορη πίτσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Φασόλια γίγαντες με λουκάνικο στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μπιφτέκια κοτόπουλο με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μακαρόνια Amatriciana: Μια ιδιαίτερη πικάντικη μακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Νηστίσιμη γαριδομακαρονάδα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Η αυθεντική συνταγή για φαλάφελ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Πηγή: mamapeinao.gr