Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Ετοιμάζεστε για εξόρμηση; Βάλτε στην τσάντα σας το κατάλληλο snack

Ετοιμάζεστε για εξόρμηση; Βάλτε στην τσάντα σας το κατάλληλο snack

0
maddi bazzocco UhrHTmVBzzE unsplash
Διαφήμιση

Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και η φύση έχει γεμίσει με χρώματα. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, να σηκωθούμε από τον καναπέ και να βάλουμε την άσκηση στο πρόγραμμά μας οργανώνοντας μια mini-εκδρομή!

Τώρα που ο καιρός έχει γλυκάνει, οι επιλογές είναι ακόμα περισσότερες. Μπορείτε, λοιπόν, να πάτε για πεζοπορία ή ποδηλασία σε κάποιο δάσος ή βουνό. Αν πάλι είστε λάτρεις της θάλασσας και της αμμουδιάς, μπορείτε να επισκεφθείτε την αγαπημένη σας παραλία και να επιδοθείτε στο beach volley, τις ρακέτες, το windsurf ή το sup. Φυσικά, αν είστε αρκετά τολμηροί, μπορείτε να κολυμπήσετε κιόλας!

Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε, φύγετε από το σπίτι κατάλληλα εξοπλισμένοι έτσι ώστε να κρατήσετε τις μπαταρίες σας γεμάτες!

Στη λίστα με τα «εφόδια» προσθέστε:

Θρεπτικά snacks

Θρεπτικά snacks που θα σας χαρίσουν ενέργεια. Προτιμήστε τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται εύκολα και είναι εύκολα στη μεταφορά. Μια εύκολη και απολαυστική επιλογή για μεγάλους και παιδιά είναι τα μπισκότα που έχουν για βασικό τους συστατικό αγαπημένα δημητριακά, όπως τα μπισκότα πτι μπερ με αλεύρι ολικής άλεσης.

Εκτός από υδατάνθρακες, τη βασική πηγή ενέργειας για το σώμα και τον εγκέφαλό μας, μας προσφέρουν πολύτιμες φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού. Μας χορταίνουν, δηλαδή, χωρίς να μας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες!

Aν πάλι έχετε βάλει στόχο να μειώσετε τη ζάχαρη στην καθημερινή σας διατροφή, μπορείτε να επιλέξετε και μπισκότα πτι μπερ χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε στην τσάντα ή στην τσέπη σας ένα μικρό σακουλάκι τροφίμων με mix ανάλατων ξηρών καρπών ή μπουκιές δημητριακών ολικής άλεσης.

Φρούτα: Φρέσκα ή αποξηραμένα

Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυσικών σακχάρων– που σημαίνει πως θα σας χαρίσουν άμεσα ενέργεια– και είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το πλεονέκτημα των φρέσκων φρούτων είναι πως έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οπότε θα συνεισφέρουν και στην ενυδάτωση του οργανισμού σας. Από την άλλη, τα αποξηραμένα είναι πιο εύκολα στη μεταφορά και διατηρούνται αναλλοίωτα για περισσότερες ώρες. Η επιλογή είναι δική σας!

Άφθονο νερό

Μπορεί να την αφήσαμε για το τέλος, όμως η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα τις ημέρες που κάνουμε σωματική δραστηριότητα. Για να καλύψετε, λοιπόν, τις ανάγκες σας σε υγρά, αποφεύγοντας τον κίνδυνο της αφυδάτωσης, φροντίστε να έχετε παντού μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. Αν πάλι ανήκετε σε αυτούς που δεν αγαπούν πολύ το νερό ή δεν έχουν συνηθίσει να το καταναλώνουν σε επαρκείς ποσότητες, μπορείτε να καλύψετε ένα μέρος των αναγκών σας σε υγρά πίνοντας άλλα δροσιστικά ροφήματα, όπως παγωμένο τσάι ή καφέ χωρίς ζάχαρη.

Παπαδοπούλου ΙωάνναΗ Ιωάννα Παπαδοπούλου είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών) -MSc in Clinical and Public Health Nutrition (University College London) και Επιστημονικός συνεργάτης Nutrimed.

Διαβάστε άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση