Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Lillördag: Η σουηδική παράδοση που ανακουφίζει από την καθημερινή ρουτίνα της εργασίας

Lillördag: Η σουηδική παράδοση που ανακουφίζει από την καθημερινή ρουτίνα της εργασίας

0
διασκέδαση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μία παράδοση που ακολουθούν οι άνθρωποι στις Σκανδιναβικές Χώρες μπορεί να είναι η λύση που ψάχνατε για να ξεφύγετε από τη μονοτονία και τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ειδικότερα κατά την τωρινή περίοδο της πανδημίας, όπου κάθε μέρα φαντάζει ως επί το πλείστον ίδια με την προηγούμενη.

Πρόκειται για το λεγόμενο, lillördag ή lille lørdag, όπως το ονομάζουν οι Σουηδοί και οι Νορβηγοί ή αλλιώς για το “малката събота” ή το “Μικρό Σάββατο“, όπως συνηθίζουν να το λένε οι Βούλγαροι.

Το lillördag, το οποίο υπόσχεται να “διαλύσει” τη μονοτονία της καθημερινότητας λειτουργεί ως εξής: Κάθε Τετάρτη βράδυ, στα μέσα δηλαδή των εργάσιμων ημερών, υπάρχουν οι λεγόμενες ώρες χαλάρωσης, οι οποίες αξιοποιούνται για διασκέδαση, χωρίς να υπάρχουν προκαθορισμένοι κανόνες.

Πιατέλες από στρείδια, ένα ποτήρι κρασί, ουίσκι, πιάτα ζυμαρικών και κρέπες σε συνδυασμό με μουσική ή συζητήσεις σε άνετο περιβάλλον, είναι μερικές ιδέες που μπορείτε να αξιοποιήσετε.

Στόχος είναι η αποσύνδεση από τη δουλειά και η αφιέρωση στην απόλαυση ώστε το άγχος από τις προηγούμενες τρεις ημέρες της εργασίας να “εξαφανιστεί”, έστω και για λίγες ώρες.

Μία “μικρή γιορτή” στα μέσα της εβδομάδας, ειδικά τώρα που η πανδημία έχει “θολώσει” το όριο μεταξύ εργάσιμων ημερών και σαββατοκύριακων.

Ο δανεισμός αυτής της σκανδιναβικής παράδοσης μπορεί να είναι ένας τρόπος για να αναβαθμίσετε την εβδομάδα και να νιώσετε ανακούφιση.

“Αυτό είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο σε μια εποχή που η προτεραιότητα της υγείας και της ευτυχίας είναι πιο σημαντική από ποτέ”, αναφέρει ο Grassman στο bbc.

“Έχοντας μια πιο μετρημένη άποψη για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δημιουργείται μια σταθερότερη αίσθηση του τι σημαίνει ευτυχία”, προσθέτει.

Διαφήμιση