Αρχική COVID-19 Τι οδήγησε την Αττική στο νέο αυστηρό lockdown

Τι οδήγησε την Αττική στο νέο αυστηρό lockdown

0
Lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο αυστηρό lockdown για την Αττική ανακοίνωσε σήμερα στις 19:30 στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα ισχύσει από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση για ένα σκληρό lockdown, καθορίστηκαν κατά βάση από την έκθεση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα, ο οποίος έκανε λόγο για τρομακτικούς αριθμούς και από την προσπάθεια αποφυγής ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι, ήδη από το πρωί της Τρίτης, οι λοιμωξιολόγοι μιλούσαν για μονόδρομο προς το lockdown, με στόχο να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα:

  • η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70%
  • εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο “Σωτηρία”, τον “Ευαγγελισμό” και το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”
  • αύξηση της τάξης του 11% υπάρχει και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών

Ταυτόχρονα, ο υπουργός υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στο Open, τα εξής στοιχεία:

“Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα.”

«Πιστεύω πως έτσι όπως εξελίσσονται τα στοιχεία και τα νούμερα, θα πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσουμε στην Αττική», πρόσθεσε μάλιστα ο ίδιος και σημείωσε πως ο ένας μετά τον άλλο δήμο έχουν αυξητική τάση».

Παράλληλα, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του: “Σήμερα, όμως, ο κίνδυνος επανεμφανίζεται. Όχι με τη μορφή των χιλιάδων αρρώστων και των θανάτων, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αφενός, την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Και, αφετέρου, τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.”

Με αυτή του την επισήμανση ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τόσο η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όσο και οι μεταλλάξεις του ιού, είναι βασικοί λόγοι για την είσοδο σε ένα νέο πιο αυστηρό lockdown, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θέσουμε σε έλεγχο την πανδημία και να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

Διαφήμιση