Αρχική COVID-19 Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7:30 για το νέο lockdown

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 7:30 για το νέο lockdown

0
Lockdown
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το νέο σκληρό lockdown επρόκειτο να ανακοινώσει σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, στις 19:30, ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων με στόχο να εξεταστεί η λήψη των νέων απαραίτητων μέτρων για την Αττική, την όποια είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που είχε στο μέγαρο Μαξίμου για την πορεία της πανδημίας.

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνεδρίαση της επιτροπής των επιστημόνων, οι οποία εισηγήθηκε καθολικό lockdown, με μέτρα αντίστοιχα όπως της πρώτης καραντίνας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι, οι επιστήμονες της χώρας χρειάστηκαν λιγότερη από μια ώρα για να αποφασίσουν ότι η Αττική πρέπει να εισέλθει σε αυστηρό lockdown.

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις έξι το πρωί στην Αττική.

Τρομακτικοί αριθμοί από τον Τσιόρδα για τις ΜΕΘ

Η πληρότητα σε κλίνες ΜΕΘ στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής ανέρχεται πλέον στο 70% ενώ παράλληλα εντοπίζεται μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές σε απλές κλίνες ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, όπως στο “Σωτηρία”, τον “Ευαγγελισμό” και το Γενικό Κρατικό Αθηνών “Γ.Γεννηματάς”.

Την ίδια στιγμή παρατηρείται αύξηση της τάξης του 11% και στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

Όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μέσω της έκτακτης επιδημιολογικής αναφοράς του και που κατέθεσε χθες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έδωσαν το έναυσμα για να σημάνει συναγερμός στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση