Αρχική Καταστροφές Ιμαλάϊα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε σήραγγα και πολλοί αγνοούμενοι

Ιμαλάϊα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε σήραγγα και πολλοί αγνοούμενοι

0
Ιμαλάια, Καταστροφή
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ινδία, όπου περίπου 35 Ινδοί εργάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε μία σήραγγα, δύο μέρες μετά την κατάρρευση τμήματος του παγετώνα στα Ιμαλάια.

Διασώστες δίνουν μάχη για να απεγκλωβίσουν τους άτυχους εργάτες.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους εργάζονταν σε δύο σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο φράγμα Ρισιγκάνγκα. Κάποιοι εξ αυτών εγκλωβίστηκαν σε δύο σήραγγες που μπλοκαρίστηκαν από κύματα, λάσπη και βράχους.

Σημειώνεται ότι, οι εργάτες είναι μεταξύ των 197 ανθρώπων, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται καθώς ο αριθμός των νεκρών από τη φυσική αυτή καταστροφή ανήλθε σε 28, όπως αναφέρουν οι αξιωματούχοι.

Στρατιώτες με εκσκαφείς μάχονται για να απομακρύνουν τους βράχους που έχουν κλείσει την είσοδο της σήραγγας μήκους 2,5 χιλιομέτρων.

Την ίδια στιγμή στη μεθόριο Ινδίας-Θιβέτ διασώστες προσπαθούν να ελέγξουν τη στάθμη του νερού μέσα στη σήραγγα, όπως δείχνει οπτικό υλικό που αναρτήθηκε από την αστυνομία

Οι διασώστες ελπίζουν να έχουν κατορθώσει να ανοίξουν τη σήραγγα μέχρι αργότερα σήμερα, υπογράμμισε ο Ασόκ Κουμάρ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας στο κρατίδιο Ουταρακάντ.

Η καταστροφική πλημμύρα έχει αποκόψει 13 χωριά, για αυτό και οι προμήθειες τους παρέχονται από αέρος, όπως τόνισε στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές δεν έχουν εξακριβώσει την αιτία της καταστροφής. Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πυκνή χιονόπτωση ακολουθούμενη από την έντονη ηλιοφάνεια και την άνοδο της θερμοκρασίας πιθανόν να προκάλεσε την κατάρρευση του παγετώνα.

 

 

Διαφήμιση