Αρχική Τεχνολογία  «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» με την WIND και το kids@safety 

 «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» με την WIND και το kids@safety 

0
WIND Kids safety
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η WIND συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο με σύνθημα «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο», συνεργάζεται με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνεχίζει τον στόχο δέκα ετών να παρέχει σε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά συστηματική ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες, ώστε τα παιδιά να υιοθετούν έναν ασφαλή διαδικτυακό τρόπο συμπεριφοράς και να συμβάλλει στη δημιουργία του υπεύθυνου ψηφιακά πολίτη του αύριο.

Σε μια περίοδο όπου τα παιδιά, είναι στο σπίτι και περνάνε περισσότερες ώρες απ’ ότι συνήθως online, το θέμα «μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» είναι επίκαιρο και σε πλήρη συνάρτηση με το πρόγραμμα kids@safety της WIND, που εδώ και δέκα χρόνια στοχεύει στη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών. 

Οι γονείς όπως καθοδηγούν τα παιδιά στον πραγματικό κόσμο και τα συμβουλεύουν για την ασφάλεια τους, το ίδιο οφείλουν να πράξουν και για την ασφάλειά τους στον διαδικτυακό κόσμο. Σύμμαχο τους σε αυτή την προσπάθεια, έχουν τη WIND με το πρόγραμμα Kids@safety, που βοηθά γονείς και κηδεμόνες να προετοιμάσουν και να καθοδηγήσουν τα παιδιά τους ώστε να υιοθετούν έναν ασφαλή διαδικτυακό τρόπο συμπεριφοράς, αποφεύγοντας τους πιθανούς κινδύνους.

Με ενεργή και αποφασιστική συμμετοχή στην Εθνική Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας, η WIND διαδραματίζει από το 2010 τον δικό της καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου με την ενημερωτική εκστρατεία «Kids@safety, Internet, κινητό και παιδί». Μέσα από συμβουλές για την ορθή χρήση του διαδικτύου, την ενθάρρυνση του διαλόγου μεταξύ ανηλίκων, γονέων, κηδεμόνων και εκπαιδευτικών το πρόγραμμα παράλληλα προωθεί τις θετικές πλευρές των νέων τεχνολογιών και την κριτική σκέψη.  

Η σχετική ιστοσελίδα του προγράμματος της WIND παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους, έρευνες σχετικά με τη συμπεριφορά των παιδιών στο διαδίκτυο και τη χρήση του, ενώ παραπέμπει και σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών.

Εφαρμογή που προστατεύει τα παιδιά

Σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι και η συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η WIND από το 2011 στηρίζει έμπρακτα την δράση Cyberkid ως αποκλειστικός χορηγός της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα CYBERKID και της ιστοσελίδας www.cyberkid.gr.

Η εφαρμογή για κινητά CYBERKID δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από τη Γραμμή SOS – Cyber Alert να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων Διαδικτυακών Απειλών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈκτακτη σύγκληση της επιτροπής επιστημόνων ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΙμαλάϊα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι σε σήραγγα και πολλοί αγνοούμενοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ