Αρχική Καταστροφές Ιμαλάια: Κατάρρευση παγετώνα οδηγεί σε φονική πλημμύρα – 7 νεκροί και τουλάχιστον...

Ιμαλάια: Κατάρρευση παγετώνα οδηγεί σε φονική πλημμύρα – 7 νεκροί και τουλάχιστον 125 αγνοούμενοι

0
Έρευνα για διάσωση ΑP PHOTO
Έρευνα για διάσωση ΑP PHOTO
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Δραματικές ώρες ζουν οι άνθρωποι στο Ουταραχάντ της Ινδίας, όπου μετά από κατάρρευση τμήματος του παγετώνα στα Ιμαλάια, ένα ολόκληρο υδροηλεκτρικό φράγμα έχει καταπλακωθεί και παρασυρθεί από τα ανεξέλεγκτα πλέον ύδατα, με αποτέλεσμα 7 επιβεβαιωμένους θανάτους και τουλάχιστον 125 αγνοούμενους μέχρι στιγμής.

Ακολουθεί ανάρτηση στο twitter από αυτόπτη μάρτυρα στη περιοχή:

Μέχρι τώρα 7 σώματα ανασύρθηκαν από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης που έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ, ο επικεφαλής υπουργός του κρατιδίου, δηλώνει ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι πολύ πιθανό να είναι μεγαλύτερος.

Κάποιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 150 άτομα εργάζονταν στο φράγμα εκείνη την ώρα.

Παράλληλα, τα κοντινά χωριά που βρίσκονταν σε υψηλότερο υψόμετρο, και κατά μήκος της ροής του ποταμού, έχουν εκκενωθεί, ενώ δεν είναι εύκολο να γίνει άμεσα απολογισμός της καταστροφής.

Δείτε βίντεο:

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες, όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν υπήρχε χρόνος να ενημερωθεί κανείς.

Ξαφνικά, φαινόμενο σκόνης, βράχων και νερού, κατέβαινε σαν ανεξέλεγκτη χιονοστοιβάδα παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμά του.

Παρακάτω βλέπουμε το ανατριχιαστικό βίντεο από ανάρτηση στο twitter με τις μετέπειτα συνέπειες, όπου το ορμητικό πλέον νερό του ποταμού έχει παρασύρει τα πάντα.

 

Αργότερα, ο Τριβέντρα Σινγκ Ραουάτ δήλωσε στο Twitter ότι: «Ο ρους του ποταμού Αλακνάντα μετά το Ναντπραγιάγκ έχει ομαλοποιηθεί. Η στάθμη των υδάτων του ποταμού είναι τώρα 1 μέτρο πάνω από το κανονικό, όμως η ροή μειώνεται”.

ap photo
Λάσπη έχει σκεπάσει ό.τι άφησαν πίσω τους τα νερά AP PHOTO

H Ινδία έχει θέσει τις βόρειες επαρχίες της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

 

Διαφήμιση