Αρχική COVID-19 Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη

Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη

0
lockdown

Σύνταξη: ecozen.gr

Νέο αυστηρό καθολικό locdown τύπου Μαρτίου για την Αττική, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του, υπογραμμίζοντας ότι αυτός που μας κλίνει δεν είναι άλλος από τον κορονοϊό που πρέπει να νικήσουμε.

Συγκεκριμένα λοιπόν, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 06:00 τίθεται σε ισχύ το νέο αυστηρό lockdown, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόφαση για ένα αυστηρό lockdown υπογραμμίζοντας: “Σήμερα, όμως, ο κίνδυνος επανεμφανίζεται. Όχι με τη μορφή των χιλιάδων αρρώστων και των θανάτων, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά με δύο δεδομένα που μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Αφενός, την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική όπου σταδιακά γεμίζουν οι δομές υγείας. Και, αφετέρου, τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.”

“Θα ξαναπώ, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει οικονομία χωρίς υγεία. Ούτε καλοί πελάτες χωρίς υγιείς πολίτες,” δήλωσε στη συνέχεια ο Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι κατανοεί τι σημαίνει το lockdown για την οικονομία, αλλά θέλοντας να τονίσει ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και απαραίτητη για την λειτουργεία καταστημάτων και υπηρεσιών.

Μάλιστα, αμέσως μετά υπογράμμισε ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.

“Και όσο διαρκεί η κρίση, η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όπως ήδη το δρομολογεί με τον μηδενισμό του ενοικίου επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές και τον Μάρτιο αλλά και την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε συγκεκριμένα αγαθά. Με την 6η και την 7η επιστρεπτέα προκαταβολή και την χρηματοδοτούμενη αναστολή εργασίας. Αλλά και με την παράταση των επιδομάτων ανεργίας και την αναστολή οφειλών προς Δημόσιο και Ταμεία» είπε αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας, η οποία «αιμορραγεί»,” είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί,” υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κλείνοντας.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here