Αρχική COVID-19 Η Ευρώπη διεκδικεί το ρεκόρ κρουσμάτων covid-19

Η Ευρώπη διεκδικεί το ρεκόρ κρουσμάτων covid-19

0
Λισαβόνα, Πορτογαλία
Λισαβόνα, Πορτογαλία. Ευρώπη
Διαφήμιση

Αυξάνονται κατακόρυφα τα κρούσματα στην Ευρώπη, η οποία φαίνεται πλέον να ανταγωνίζεται με διαφορά τα αρνητικά σκορ άλλων ηπείρων, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε “λυπηρή” την εν λόγω αύξηση. Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν τα “τιμωρητικά” lockdown, την ώρα που πολλές χώρες καταγράφουν κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των περιστατικών covid-19.

Η Ευρώπη καταγράφει πλέον περισσότερα κρούσματα απ’ όσα η Ινδία, η Βραζιλία ή οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως προειδοποίησε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικ Ράιαν, μία μέρα αφότου σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων, συνολικά 338.779, «αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε, και κάποιες φορές είναι αναπόφευκτο και το δεχόμαστε, αλλά αυτό που θέλουμε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε είναι αυτά τα μαζικά λοκντάουν που είναι τόσο τιμωρητικά για τις κοινότητες, την κοινωνία και τους πάντες».

Ο Μ. Ράιαν σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν αποφασιστική δράση για να ανακόψουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

“Δεν υπάρχουν καινούριες απαντήσεις. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε”, είπε, προειδοποιώντας ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να προσέχουν ιδιαιτέρως κατά τις μαζικές συναθροίσεις ανθρώπων.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση