Αρχική Υγεία - Διατροφή Σύμφωνο Συνεργασίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με Ρώσικους Φορείς Γαστρονομίας

Σύμφωνο Συνεργασίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος με Ρώσικους Φορείς Γαστρονομίας

0
IMG 7087
Διαφήμιση

Μία πολύ μεγάλης σημασίας συμφωνία συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και δύο σημαντικών φορέων της ρωσικής γαστρονομίας, του International Center of Wine and Gastronomy και της Federation of Restaurateurs and Hoteliers of Russia, στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας στην Ελλάδα.

Η συμφωνία υπογράφτηκαν στο ξενοδοχείο Cape Sounio, όπου φιλοξενείτε η δράση, μεταξύ του προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριου Τάσου Πρωτοψάλτη και του προέδρου του διεθνούς κέντρου κρασιού και γαστρονομίας κυρίου Leonid Gelibterman, καθώς και του προέδρου της ομοσπονδίας Εστιατόρων και Ξενοδόχων Ρωσίας κυρίου Igor Bukharov παρουσία των μελών του ΔΣ.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η σωστή επαγγελματική εκμάθηση των δύο κουζινών, αλλά και των πρωτογενών υλών κάθε χώρας, μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα (www.rusgw.com/en) αποτελεί την κορωνίδα των πλούσιων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018.

Διοργανώνεται από το Διεθνές Οινο-Γαστρονομικό Κέντρο – Παράρτημα Ρωσίας με έδρα την Μόσχα (www.icwag.ru) και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του Ο.Η.Ε. (U.N.W.T.O.)

Την εκδήλωση τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Υπουργείου Τουρισμού και του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ρώσοι και Έλληνες διπλωμάτες, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επιχειρηματίες, άνθρωποι των τεχνών και των επιστημών, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πολλοί φίλοι της Ρωσίας και της Ρωσικής Γαστρονομίας.

Επίσης, η ομάδα των Ρώσων chef, που με επικεφαλής τον Anton Salnikov ετοίμασαν εξαιρετικές δημιουργίες, χαρακτηριστικές της κουζίνας της Περιφέρειας Μόσχας,  Κρασνοντάρ , Αρχάγγελσκ, αλλά και της Aυτόνομης Περιφέρειας των Γιαμάλων Νένετς. Οι εκλεκτοί οίνοι που συνόδευσαν ιδανικά τις ρωσικής ταυτότητας  λιχουδιές προέρχονταν από το ρωσικό μοναστήρι Afonskogo.

Η αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κα  Αγγελική Χονδροματίδου χαρακτήρισε το Έτος Τουρισμού Ελλάδας και Ρωσίας μόνο την αρχή καθώς, όπως ανέφερε:  «συνεχίζουμε με μνημόνια συνεργασίας, με συνεργασίες σε επίπεδο Περιφερειών, σε θεματικά προϊόντα , όπως ο προσκυνηματικός τουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός, ο σχολικός τουρισμός και πολλούς άλλους κλάδους που έχουμε ήδη συμφωνήσει. Άρα είναι πραγματικά μόνο η αρχή».

Η.Ν

Διαφήμιση