Αρχική Αφιερώματα Αφιέρωμα Πάσχα: Εναλλακτική μαγειρίτσα με μανιτάρια για χορτοφάγους από τη σεφ Στέλλα...

Αφιέρωμα Πάσχα: Εναλλακτική μαγειρίτσα με μανιτάρια για χορτοφάγους από τη σεφ Στέλλα Καραπέτακου

0
mageirotsa (1)
Διαφήμιση

Μια ακόμα συνταγή, που αφορά χορτοφάγους, αλλά και όσους εκτιμούν την νοστιμιά της μαγειρίτσα με συστατικά άνευ κρέατος, μας δίνει η γνωστή σεφ Στέλλα Καραπέτακου.

Υλικά

Μισό κιλό μανιτάρια κομμένα καρέ

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα

1 Μαρούλι Κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

3 Πράσα ψιλοκομμένα

150γρ. ρύζι καρολίνα

1 πατάτα

1 κουτ. σούπας  ταχίνι

1 Ματσάκι άνιθο

Χυμός λεμόνι

Σπιτικό ζωμός Λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε  για 3-4 λεπτά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, & τα πράσα Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα μαρούλια την πατάτα κομμένη στην μέση, τον σπιτικό ζωμό το αλάτι το πιπέρι και νερό έως ότου σκεπαστούν τα λαχανικά.

Γύρω στα 10 λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε την πατάτα που έχει βράσει και ρίχνουμε το ρύζι και τον άνηθο.

Όσο βράζει η σούπα μας  τοποθετούμε σ’ ένα μπλέντερ την πατάτα. Το ταχίνι και το λεμόνι και πολτοποιούμε.

Όταν είναι έτοιμη η σούπα μας την βγάζουμε από την εστία και ρίχνουμε τα υλικά που είχαμε πολτοποιήσει ανακατεύοντας έως ότου δέσουν τα υλικά μας.

Διορθώνουμε την γεύση προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, λεμόνι. Αφήνουμε το φαγητό 10’ πριν το σερβίρουμε.

Η χορτοφαγία είναι πλέον τρόπος ζωής, είτε από επιλογή, είτε για θρησκευτικούς λόγους, είτε για λόγους υγείας η και για άλλους λόγους …και ενώ αυτές τις μέρες έχουμε πληθώρα από επιλογές κρεατοφαγίας, για τους χορτοφάγους η επιλογές είναι πολύ λιγότερες.

ex.chef Καραπέτακου Στέλλα
Η σεφ Στέλλα Καραπέτακου

 

Διαφήμιση