Αρχική Υγεία - Διατροφή Αφιέρωμα Πάσχα: Κατσικάκι Χαλκιδικής από τον σεφ Παρασκευά Κάψα

Αφιέρωμα Πάσχα: Κατσικάκι Χαλκιδικής από τον σεφ Παρασκευά Κάψα

0
pasxaliatiko xalkidikis

Πλησιάζει το Πάσχα και ο γνωστός σεφ Παρασκευάς Κάψας προτείνει μια καταπληκτική συνταγή για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά:

2 κιλά κατσικάκι

¼ φλ. ελαιόλαδο

5 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι καυκαλήθρες

½ ματσάκι μυρώνια

200 γρ. χυμό από ντομάτα κον κασέ

1 μαρούλι

½ φλ. ρύζι μακρύκοκκο

½ φλ. Ξανθιές σταφίδες

10 τεμ. αποξηραμένα δαμάσκηνα

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύνετε καλά το κατσικάκι και αλείψτε το με το ελαιόλαδο. Αλατο-πιπερώστε καλά και τοποθετήστε το στο ταψί πρώτα από την κάτω πλευρά.

Προσθέστε ένα ποτήρι νερό και χυμό από ντομάτα και ψήστε το στο φούρνο στους 200°C. (Αν κατά το ψήσιμο λιγοστέψει το νεράκι, προσθέτουμε κι άλλο).

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το μαρούλι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο της καυκαλήθρες και τα μυρώνια.

Όταν ψηθεί το κατσικάκι από την κάτω πλευρά, βγάλτε το από το ταψί και γυρίστε το με την πέτσα από πάνω. Προσθέστε τα δαμάσκηνα, τις σταφίδες.

Ψήστε και πάλι μέχρι να ροδίσει το κατσικάκι. Προσθέστε τις καυκαλήθρες τα μυρώνια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, το ρύζι και αφήστε να ρουφήξει το ρύζι όλα τα υγρά.

PARASKEVAS KAPSAS CHEF'S CLUB PHOTO SMALL
Ο σεφ Παρασκευάς Κάψας
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here