Αρχική Υγεία - Διατροφή Το μυστικό του ακτινίδιου που θα σας εκπλήξει!

Το μυστικό του ακτινίδιου που θα σας εκπλήξει!

0
Διαφήμιση

Μια ιδιότητα που ελάχιστοι γνωρίζουν έχει το γνωστό φρούτο, το ακτινίδιο. Ποιο είναι αυτό; Τρώγοντας δύο από αυτά μια ώρα πριν από το βραδινό ύπνο βοηθάει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Η αϋπνία ανήκει στις δυσυπνίες, δηλαδή μια μεγάλη κατηγορία διαταραχών του ύπνου που χαρακτηρίζονται από μεταβολές της ποιότητας, της ποσότητας και της χρονικής κατανομής του ύπνου κατά τη διάρκεια του 24ώρου.

Οι σημαντικότερες δυσυπνίες είναι : Αϋπνία, ναρκοληψία, ιδιοπαθής υπερυπνία, υποτροπιάζουσα υπερυπνία (σύνδρομο Kleine Levin), αποφρακτικού τύπου άπνοια, διαταραχή περιοδικών κινήσεων των άκρων (νυχτερινός μυόκλονος) και διαταραχές του κιρκαδιανού ρυθμού

aipnia

Η αϋπνία είναι μια αρκετά συχνή κατάσταση (επιπολασμός ζωής του πληθυσμού εώς και 33%). Η αϋπνία μπορεί να έχει διάφορες εκφάνσεις:

• Αϋπνία έναρξης : δυσκολία να μας πάρει ο ύπνος

• Ενδιάμεση αϋπνία : ξυπνήμα στη μέση της νύχτας

• Πρώιμη αφύπνιση : ξύπνημα νωρίτερα από το επιθυμητό και αδυναμία να ξανακοιμηθούμε

• Μη αναζωογονητικός νυχτερινός ύπνος

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η αϋπνία είναι αποτέλεσμα άγχους, που επηρεάζει τον ύπνο με ποικίλους τρόπους.

aipnia

Σύμφωνα με νέα έρευνα επιστημόνων από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ταιβάν το ακτινίδιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Μετά από έρευνα ένα μήνα σε 24 εθελοντές με προβλήματα ύπνου και αφού τους έδιναν να καταναλώνουν δύο ακτινίδια μια ώρα πριν πέσουν στο κρεβάτι για ύπνο διαπιστώθηκε ότι παρατάθηκε κατά 13% η διάρκεια του ύπνου χάρη στην κατανάλωση των φρούτων, ενώ ο χρόνος που χρειάζονταν μέχρι να αποκοιμηθούν μειώθηκε κατά 35%.

 aktinidio

Εικάζεται ότι αυτή η ευεργετική δράση των φρούτων οφείλεται στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά και σεροτονίνη, που είναι σε αυξημένες ποσότητες.

https://www.youtube.com/watch?v=FIRlkBh2ZDo

 

 

Πηγές: http://www.dailymail.co.uk/health/article-4503758/Eating-two-kiwi-fruit-bedtime-helps-sleep.html https://nutritionfacts.org/2014/04/01/two-kiwi-fruits-an-hour-before-bedtime/

Διαφήμιση