Αρχική Υγεία - Διατροφή Αρνί γεμιστό, μια συνταγή που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από...

Αρνί γεμιστό, μια συνταγή που θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τον σεφ Πλουμιστό

0
Διαφήμιση

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε  τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του αρνιού για το Πάσχα, δηλαδή στη σούβλα, υπάρχει κι άλλος νόστιμος τρόπος να το γευθείτε. Η συνταγή του σεφ Πλουμιστού θα σας κάνει να γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Υλικά

1 Αρνί 10 κιλά

2 Συκωταριές Αρνίσιες

3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 Σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Μπαχάρι

Ελαιόλαδο

Μουστάρδα

Χυμό λεμονιού

600 γρ ρύζι καρολίνα η κίτρινο

Λίγο Κρασί Λευκό

Εκτέλεση

Χωρίζουμε το αρνί κόβοντας το στο ύψος που είναι τα μπούτια.

Παίρνουμε την συκωταριά και την κόβουμε ψιλά κομματάκια ή αν θέλουμε την ζεματάμε σε βραστό νερό και μετά την ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με την συκωταριά για 5 λεπτά, και τα σβήνουμε με το κρασί.

Στην συνέχεια προσθέτουμε νερό και τα μπαχαρικά μας αφήνοντάς τα να βράσουν για 35-40 λεπτά. Συμπληρώνουμε λίγο νερό και προσθέτουμε και το ρύζι. Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά και το αποσύρουμε από την φωτιά έτσι ώστε να κρυώσει.

Πλένουμε το αρνί αλατοπιπερώνουμε την κοιλία και το γεμίζουμε.

Ράβουμε την κοιλιά και αν μείνει γέμιση την τυλίγουμε σε λαδόκολλα.

Αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το αρνί και το ψήνουμε στους 140°C για 6 ώρες.

Κατά την διάρκεια του ψησίματος το βρέχουμε αλείφοντας το με λίγο μουστάρδα αραιωμένη με το χυμό λεμονιού.

ploumistos

ΣΕΦ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ “Κamariko Taverna Lindos”

 

Διαφήμιση