Αρχική Special Topics Taste Atlas: Τα “σπάει” η ελληνική κουζίνα-Παιδάκια, τσιαγαριαστό αλλά και …γύρος

Taste Atlas: Τα “σπάει” η ελληνική κουζίνα-Παιδάκια, τσιαγαριαστό αλλά και …γύρος

Μία ακόμη επιβεβαίωση για τα “καλούδια” που διαθέτει η ελληνική κουζίνα και μαγεύει συνειδήσεις, αλλά και …στομάχια αποτελεί η λίστα του Taste Atlas, περιλαμβάνοντας σε αυτήν το αρνίσια παϊδάκια, το τσιγαριαστό αλλά και τον γύρο μέσα στα δέκα καλύτερα πιάτα!

0
paidakia
Διαφήμιση
Το Taste Atlas, μέσα στα δέκα καλύτερα πιάτα με αρνί στις κουζίνες του κόσμου, ξεχωρίζει τα παϊδάκια στην 5η καλύτερη θέση, ενώ ακολουθούν το τσιγαριαστό και ο γύρος.

 

Στην 7η θέση της λίστας με τα καλύτερα πιάτα με αρνί παγκοσμίως, έρχεται το τσιγαριστό (ή τσιγαριαστό), «ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο από την Κρήτη. Παρασκευάζεται σοτάροντας τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτοντας στη συνέχεια αρνί και τσιγαρίζοντάς το στο τηγάνι ή σε πήλινο σκεύος, σε χαμηλή φωτιά. Κοντά στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε λίγο λεμόνι για να ολοκληρωθεί το πιάτο», εξηγεί το Taste Atlas και συνεχίζει: «Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παραλλαγές στο πιάτο και ορισμένοι μάγειρες χρησιμοποιούν πρόσθετα συστατικά όπως σκόρδο και κρασί. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το κρέας να μαγειρεύεται σιγά σιγά για αρκετές ώρες μέχρι να γίνει απίστευτα τρυφερό. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν κρέας που δεν τρώγονταν την πρώτη μέρα, αλλά απλώς ‘φρεσκάρονταν’ σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και κρεμμύδια».
paidiaΣτην 8η θέση ένα ακόμα διάσημο ελληνικό φαγητό, ο γύρος, με τη σημείωση πάντως πως δεν φτιάχνεται μόνο από αρνί, αλλά ότι ο γύρος από αρνί, υπάρχει ως παραλλαγή: «Ο γύρος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα και αποτελείται συνήθως από χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο, αλλά και αρνί ή μοσχάρι, το οποίο μαγειρεύεται σε κάθετη σούβλα. Το κρέας κόβεται σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια τοποθετείται συνήθως σε μια πίτα μαζί με σάλτσες όπως τζατζίκι και λαχανικά όπως ντομάτεςκρεμμύδια, μαρούλι και αγγούρια». «Ο γύρος προέρχεται από την ελληνική λέξη ‘γυρίζω’, που αναφέρεται στη συνεχώς περιστρεφόμενη κάθετη σούβλα στην οποία ψήνεται το κρέας. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο γύρος προήλθε από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όταν οι στρατιώτες του σούβλιζαν το κρέας στα ξίφη τους και το έψηναν στη φωτιά», αναφέρει ακόμα το Taste Atlas.

Στην πρώτη θέση της λίστας, ως το καλύτερο πιάτο με αρνί παγκοσμίως, το Taste Atlas ξεχωρίζει το Σασλίκ, όπως παρασκευάζεται στη Ρωσία, στη δεύτερη το βραζιλιάνικο Churrasco και στην τρίτη το χινκάλι από τη ΓεωργίαΕλλάδα και Τουρκία έχουν από τρία πιάτα στη λίστα, καθώς η Τουρκία συμμετέχει με το Tombik döner, το Cağ kebabı και το Döner kebab.

gyros

Η δεκάδα με τα καλύτερα πιάτα με αρνί, σύμφωνα με το Taste Atlas:

1. Shashlik (Ρωσία)

2. Churrasco (Βραζιλία)

3. Khinkali (Γεωργία)

4. Tombik döner (Τουρκία)

5. Παϊδάκια (Ελλάδα)

6. Cağ kebabı (Τουρκία)

7. Τσιγαριαστό (Ελλάδα)

8. Γύρος (Ελλάδα)

9. Shawarma (Λίβανος)

10. Döner kebab (Τουρκία)

Διαφήμιση