Αρχική Special Topics Στίβεν Χόκινγκ: Η ιδέα “του σκοτεινού δάσους” για τους εξωγήινους

Στίβεν Χόκινγκ: Η ιδέα “του σκοτεινού δάσους” για τους εξωγήινους

Το παράπονο μας και η ανησυχία μας! Υπάρχουν εξωγήινοι; Και αν ναι γιατί δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας; 

0
διάστημα-εξωγήινοι
Εικόνα: Pixabay/danielarealpeg
Διαφήμιση

 

Αποτελεί ένα ερώτημα για τους εξωγήινους που εδώ και δεκαετίες εκφράζεται από επιστήμονες αλλά και από τους κοινούς θνητούς, στο οποίο ο Στίβεν Χόκινγκ -όσο ζούσε- είχε δώσει την απάντηση, αναπτύσσοντας τη θεωρία και την ιδέα του “σκοτεινού δάσους”! 

Δεδομένου ότι η Γη στέλνει μηνύματα και πληροφορίες εδώ και χρόνια σε περίπτωση που τα συναντήσουν άλλοι πολιτισμοί, η έλλειψη ανταπόκρισης ήταν απογοητευτική για ορισμένους. Για άλλους, ωστόσο, δεν είναι καθόλου περίεργο, αλλά αντίθετα ενισχύει τη θεωρία για το σύμπαν, μια θεωρία την οποία προφανώς πίστευε ο Στίβεν Χόκινγκ όταν ζούσε. Όπως εξηγείται από ένα πρόσφατο TikTok από τον δημιουργό Kalpana Pot (@toknerdytome,) ονομάζεται «υπόθεση του σκοτεινού δάσους».

Όπως το θέτει ο Pot: «Ρίξτε μια ματιά στον γαλαξία μας. Ορισμένες εκτιμήσεις λένε ότι έχει 400 δισεκατομμύρια αστέρια και πιθανώς τρισεκατομμύρια πλανήτες. Ακόμα κι αν υπάρχει κάπου ζωή, θα πρόκειται για τόσο μικρές ποσότητες, με διαστημικούς όρους».

Συμπλήρωσε πως «σαρώνουμε τους ουρανούς για σήματα για περισσότερα από 60 χρόνια. Εδώ μπαίνει η ιδέα του “σκοτεινού δάσους”. Είναι μια θεωρία που υποστηρίζει ότι σχεδόν σίγουρα υπάρχουν άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω που έχουν εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μας και ότι πιθανώς έχουν επίγνωση της ύπαρξης της Γης. Ωστόσο, για κάποιον λόγο επιλέγουν να μην επικοινωνήσουν μαζί μας. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο ότι στο παρελθόν έχουν δεχθεί επίθεση από άλλους πολιτισμούς που έχουν ανακαλύψει ή, πιο τρομακτικά, επειδή θέλουν να κρατήσουν την ανθρωπότητα στο σκοτάδι για να διατηρήσουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εναντίον μας».

εξωγήινοι - UFO - ιπτάμενος δίσκος
Εικόνα: Pixabay/Lance

Αμέσως μετά, αναφέρει ότι «εδώ έρχεται ο Στίβεν Χόκινγκ. Έχει καταγραφεί να λέει το 2010 ότι η επαφή με εξωγήινους σχεδόν σίγουρα θα ήταν κακό για το είδος μας. Σ’ ένα ντοκιμαντέρ για το Discovery Channel είχε πει ότι «αν μας επισκεφθούν εξωγήινοι, το αποτέλεσμα θα ήταν όπως όταν ο Κολόμβος προσγειώθηκε στην Αμερική, κάτι που δεν ήταν καλό για τους ιθαγενείς της Αμερικής. Αυτή είναι μια αρκετά αποθαρρυντική σκέψη, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιον που είχε τόσο βαθιά γνώση της αστροφυσικής και της αστρονομίας».

Διαφήμιση