Αρχική Special Topics Ουκρανία: Ηγέτες δώστε τα 300 δισ παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για να επιβιώσει...

Ουκρανία: Ηγέτες δώστε τα 300 δισ παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για να επιβιώσει η χώρα ζητά το Avaaz (Βίντεο)

Παγκόσμια έκκληση από το Avaaz για την Ουκρανία με στόχο οι ηγέτες να πουν ναι στη διάθεση των ρωσικών 300 δισ που έχουν παγώσει, προκειμένου να διατεθούν για την ανασυγκρότηση της χώρας!

0
Ουκρανί πόλεμος
Διαφήμιση

Δυο χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 23 Φεβρουαρίου 2023 το Avaaz το παγκόσμιο κίνημα που φέρνει την φωνή των πολιτών στο επίκεντρο των πολιτικών αποφάσεων έχει ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια με αίτημα την διάθεση των ρωσικών κεφαλαίων που έχουν παγώσει, προς όφελος της Ουκρανίας.

Σύνταξη: ecozen.gr

avaaz Ουκρανια jpg

Στόχος της δράσης είναι να συγκεντρωθούν 500.000 υπογραφές, ενώ μέχρι το πρωί της Κυριακής 25/2 οι υπογραφές ξεπερνούσαν τις 324.000!

“Οι Ουκρανοί πολίτες δίνουμε τις ζωές μας για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία. Περιμένω να με καλέσουν να πολεμήσω σύντομα, γι’ αυτό ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν τη θλιβερή επέτειο για να σου πω πως η ελπίδα μας για το μέλλον σβήνει”, γράφει στην ανοιχτή επιστολή του προ τους παγκόσμιους ηγέτες ο Ολεξάντερ.  Είμαστε κουρασμένοι και τρομοκρατημένοι. Μπορούμε να αμυνθούμε απέναντι στα όπλα του Πούτιν, αλλά κοντεύει να νικήσει καταστρέφοντας ολοσχερώς την οικονομία μας. Αλλά οι ηγέτες της G7 σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν παγωμένα κρατικά κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, αξίας σχεδόν 300 δισ. ευρώ, για να στηρίξουν την Ουκρανία. Η συνάντηση πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή γι’ αυτό ένωσε τη φωνή σου για να τους φωνάξουμε πως η Ουκρανία χρειάζεται τη βοήθειά τους!

Το γράμμα του Ολεξάντερ 

“Φίλες, φίλοι,

Ονομάζομαι Ολεξάντερ* κι είμαι απ’ την Ουκρανία. Σύντομα αναμένω να με στρατολογήσουν. Σήμερα σας γράφω για να μοιραστώ μαζί σας τον πόνο αλλά και την ελπίδα.

Έχουμε εξουθενωθεί. Φοβόμαστε πως χάνουμε τη διεθνή προσοχή, πως ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει γι’ αυτόν τον πόλεμο. Ταυτόχρονα γνωρίζουμε πως ό,τι ξεκίνησε στην Ουκρανία θα συνεχίσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Κι αυτό περιλαμβάνει οικονομικό πόλεμο. Το κόστος ανοικοδόμησης της Ουκρανίας κοντεύει ήδη το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ, κι αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Ποιος θα το πληρώσει; Η Ουκρανία ποτέ δεν θα τα καταφέρει”, αναφέρεται στην επιστολή που έδωσε το Avaaz. Οι Ευρωπαίοι πολίτες; Οι Αμερικανοί φορολογούμενοι; Ο Πούτιν ελπίζει πως το χρέος θα μας παρασύρει όλους.

Αν όμως κάναμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να πληρώσει για τη ζημιά που έχει κάνει; Σχεδόν 300 δισ. ευρώ σε παγωμένα ρωσικά κρατικά κεφάλαια απλά κάθονται σε τράπεζες της Δύσης. Οι G7 σκέφτονται αυτή τη στιγμή να τα χρησιμοποιήσουν για να στηρίξουν το μέλλον της Ουκρανίας. Αυτά τα χρήματα θα άλλαζαν τα πάντα για εμάς. Αλλά Γερμανία, Γαλλία κι Ιταλία διστάζουν. Γι’ αυτό σε παρακαλώ ένωσε τη φωνή σου για να ζητήσουμε απ’ τους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν το σωστό.

Υπόγραψε τώρα!

Με ακλόνητη αποφασιστικότητα,
Olexander κι όλη η ομάδα του Avaaz

*Το όνομα του Ολεξάντερ έχει αλλάξει για να προστατευτεί η  ταυτότητά του στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία” διευκρινίζει η πλατφόρμα Avaaz.

6,4 εκατομμύρια πρόσφυγες

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από αυτούς, περισσότεροι από 6,4 εκατομμύρια είναι πρόσφυγες στο εξωτερικό. Ο συνολικός αριθμός των Ουκρανών προσφύγων αυξήθηκε έτσι κατά 5% μεταξύ του τέλους του 2022 (5,7 εκατομμύρια) και του τέλους του 2023, σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Από αυτούς, 6 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες.

Οι κορυφαίες χώρες υποδοχής στην Ευρώπη είναι η Γερμανία** (1,1 εκατομμύρια), η Πολωνία (957.000) και η Τσεχική Δημοκρατία (376.000).

“Άλλοι έχουν πάει πιο μακριά, γενικά αν έχουν οικογενειακούς δεσμούς, αν έχουν κάποιου είδους κοινωνικό δίκτυο υποστήριξης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, εξηγεί η Louise Donovan.

Επιπλέον, 3,7 εκατομμύρια Ουκρανοί είναι εκτοπισμένοι στο εσωτερικό της χώρας τους.

Περίπου 900.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει στην Ουκρανία για περισσότερο από τρεις μήνες.

Επιπλέον, σχεδόν το 39% των Ουκρανών προσφύγων στην Ευρώπη έχουν πραγματοποιήσει «βραχυπρόθεσμες επισκέψεις» στην Ουκρανία, για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους ή να ελέγξουν την κατάσταση της περιουσίας τους.

ΠΗΓΕΣ: AVAAZ, EURONEWS

Διαφήμιση