Αρχική Ειδήσεις Αλεξέι Ναβάλνι:Το σώμα του παραδόθηκε στη μητέρα του-Ραγδαίες εξελίξεις(Βίντεο)

Αλεξέι Ναβάλνι:Το σώμα του παραδόθηκε στη μητέρα του-Ραγδαίες εξελίξεις(Βίντεο)

Οι Ρώσοι παρέδωσαν τη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι στη μητέρα του, αλλά παραμένει άγνωστο πού και πως θα κηδευτεί!

0
APTOPIX Germany Russia Navalny Obit
AP Photo/Markus Schreiber)
Διαφήμιση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην απόθεση της κηδείας του Αλεξέι Ναβάλνι καθώς το Σάββατο 24/2 η εκπρόσωπός του, με ανάρτησή της στο X(twitter), έκανε γνωστό ότι το σώμα του παραδόθηκε στη μητέρα του!

Συνταξη:ecozen.gr

Είχε προηγηθεί νέα δραματική έκκληση με βίντεο στο Youtube της χήρας Ναβάλνι η οποία κατηγόρησε ευθέως τον Βλαντιμίρ Πούτιν για ψεύτικη πίστη!

Ναβάλνι ρωσική αντιπολίτευση

Η Κίρα Γιάρμις, εκπρόσωπος του Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε στο X :”Το σώμα του Alexey παραδόθηκε στη μητέρα του. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους το ζήτησαν μαζί μας. Η Λιουντμίλα Ιβάνοβνα βρίσκεται ακόμα στο Σαλεχάρντ. Η κηδεία εκκρεμεί ακόμη. Δεν ξέρουμε αν οι αρχές θα επέμβουν για να την πραγματοποιήσει όπως θέλει η οικογένεια και όπως του αξίζει του Alexey. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε νέα.”

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, δήλωσε την Παρασκευή 23/2  ότι Ρώσοι ερευνητές αρνούνταν να παραδώσουν τη σορό του από το νεκροτομείο της απομακρυσμένης πόλης της Αρκτικής, του Σάλεκαρντ, μέχρι να συμφωνήσει εκείνη να τον θάψει ιδιωτικά. Η ίδια είπε ότι αξιωματούχος της ζήτησε να συμφωνήσει με τα αιτήματα των αρχών καθώς το πτώμα του Ναβάλνι έχει ήδη αρχίσει να αποσυντίθεται.

Το Σάββατο 24/2, οι συνεργάτες του Ναβάλνι είπαν ότι οι αρχές απείλησαν να τον θάψουν στην απομακρυσμένη σωφρονιστική αποικία όπου πέθανε, αν η οικογένειά του δεν συμφωνήσει με τους όρους τους! Αξίζει να αναφερθεί ότι η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι, η Γιούλια Ναβάλναγια, που ζήτησε από τις ρωσικές αρχές να παραδώσουν τη σορό του συζύγου της για να ταφεί κατηγόρησε τον “δαιμονικό”, όπως τον χαρακτήρισε, Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι “βασανίζει” τη σορό του!

Το βίντεο διάρκειας 6 λεπτών έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του. Υπό τις συνθήκες αυτές τα βλέμματα όλων στρέφονται στις κινήσεις της οικογένειας  ως προς το ενδεχόμενο να ζητηθεί  εξέταση της σορού από εμπειρογνώμονες που ενδεχομένως μπορούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα σχετικά με τα πραγματικά αίτια θανάτου του Ναβάλνι ή αν αυτό το ενδεχόμενο απομακρύνεται οριστικά.

Διαφήμιση