Αρχική Ειδήσεις Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ανοιξιάτικη αστάθεια με αφρικανική σκόνη

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα: Ανοιξιάτικη αστάθεια με αφρικανική σκόνη

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, με ορισμένες ανοιξιάτικες αστάθειες, αλλά και αφρικανική σκόνη που …επιστρέφει!

0
kairos pasxa pg
Διαφήμιση

Ο καιρός της Μεγάλη Εβδομάδα θα έχει άρωμα Άνοιξης και… σκόνη Αφρικής που επιστρέφει για να ταλαιπωρήσει αυτή τη φορά τη Δυτική Πελοπόννησο!

Σύνταξη: ecozen.gr

Την ίδια στιγμή στους 26-28 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στη χώρα το Μεγάλο Σάββατο 27/04, σύμφωνα με το meteo.grυψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στη Λίνδο Ρόδου και ήταν ίση με 27,8 βαθμούς Κελσίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με καλοκαιρία ενώ ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης και καταλήγει με ανοιξιάτικες αστάθειες.

kairos Pascha

«Νομίζω ότι ο καιρός θα μας βοηθήσει. Δεν φαίνεται κάτι σπουδαίο, κάτι δυνατό. Ανοιξιάτικος θα κινηθεί ο καιρός μέχρι και το Πάσχα. Μόνο κάποιες τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στις ορεινότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Αυτό είναι το γενικό περίγραμμα του καιρού: ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και κάτω δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα και στα νησιά και στην Πελοπόννησο» τόνισε ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1.

Όπως πρόσθεσε: «Τη Μεγάλη Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με λίγα σύννεφα σε Θράκη και Κρήτη». Μάλιστα τόσο τη Μεγάλη Δευτέρα όσο και τη Μεγάλη Τρίτη θα έχουμε και πάλι μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο -δηλαδή σε Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία– καθώς και στη Δυτική Κρήτη. «Το φαινόμενο δεν θα είναι τόσο έντονο όσο την τελευταία φορά» υπογράμμισε.

«Τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπονται βροχές σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος το μεσημέρι και το απόγευμα με μπόρες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη» δήλωσε ο Τάσος Αρνιακός.

«Τη Μεγάλη Παρασκευή η αστάθεια θα μεγαλώσει. Περιμένουμε και στη Μακεδονία, και στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά κάποιες τοπικές βροχές το μεσημέρι, όχι όμως την ώρα της περιφοράς των Επιταφίων. Ίδιος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, κυρίως όμως στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας με κάποιες τοπικές βροχές και μπόρες. Η οδηγία είναι σε αυτές τις περιοχές να βάλουν τον οβελία νωρίς το πρωί έτσι ώστε μέχρι τις 13:00 το μεσημέρι να είναι έτοιμος(!) γιατί από εκεί και πέρα ενδεχομένως να έχουμε και κάποιες τοπικές μπόρες».

Διαφήμιση