Αρχική Special Topics Τραγωδία Τέμπη 1 χρόνος: Συγκλονιστικό κάλεσμα στο ΤικΤοκ να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές...

Τραγωδία Τέμπη 1 χρόνος: Συγκλονιστικό κάλεσμα στο ΤικΤοκ να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές (Βίντεο)

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου από την τραγωδία στα Τέμπη και οι οικογένειες των 57 θυμάτων, αλλά και των 180 τραυματιών αγωνιούν για την τιμωρία των ενόχων!

0
Τέμπη πρόσωπα jpeg
Διαφήμιση

Ένας χρόνος συμπληρώνεται την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 από την τραγωδία στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους και άλλαξε τις ζωές των οικογενειών τους, όπως και των 180 ανθρώπων που τραυματίστηκαν αλλά και όλων των Ελλήνων, ενώ συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών κάθε ηλικίας στο κάλεσμα να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές στην πλατφόρμα change.org  με αίτημα την Αναθεώρηση του Συντάγματος,  ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Σύνταξη:ecozen.gr

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI)
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ MΟTIONTEAM/EUROKINISSI)

Ήδη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 25/2 είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από 723.000 υπογραφές, ενώ συγκινητική είναι η συμμετοχή εκατοντάδων χρηστών του ΤικΤοκ που απευθύνουν έκκληση για συμμετοχή στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού που έχασε την κόρη της Μάρθη στο μοιραίο ταξίδι.

Το ψήφισμα που φέρει τον τίτλο «Τραγωδία – Τέμπη 2023»,  έχει στόχο να ασκήσει πίεση στους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Και οι χρήστες του ΤικΤοκ είναι αποφασισμένοι να συγκεντρώσουν το 1.000.000 υπογραφές!

@alexandra_stavropoulou

♬ πρωτότυπος ήχος – Alexandra_Stavropoulou 🇬🇷

Ουσιαστικά οι πολίτες της χώρας δείχνουν με έναν ακόμα τρόπο την υποστήριξή τους στον Σύλλογο Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών και την πρόεδρό του,  γιατρό Μαρία Καρυστιανού, συμμετέχοντας στη συσπειρωμένη διαδικτυακή προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φώς στην υπόθεση.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ DRONE APO TO ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
Εικόνες από drone από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη (MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Από μόνη της η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι αρκετή για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή νομοθεσίας, ωστόσο μπορεί να πάρει τον ρόλο ενός σημαντικού μοχλού πίεσης, με απώτερο σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος οι αιτίες που οδήγησαν στη σύγκρουση ενός εμπορικού και ενός επιβατικού τρένου, τα οποία κινούνταν στην ίδια σιδηροδρομική γραμμή, χωρίς κανείς να το αντιληφθεί έγκαιρα!

Στο μεταξύ,  σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή 25/2 στο τόπο της τραγωδίας, τρισάγιο για τις 57 ψυχές, θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, παρουσία συγγενών των θυμάτων, τοπικών φορέων και απλών πολιτών.

@themillerme

change.org tempi Το χρωστάμε σε αυτές τις ψυχές!! Το χρωστάμε και σε αυτή τη χώρα. #fyp #petition #tempi #τεμπη #τεμπη2023

♬ original sound – 𝘵𝘩𝘦𝘮𝘪𝘭𝘭𝘦𝘳𝘮𝘦

Αμέσως μετά το τέλος τρισαγίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τόνισε ότι “Είναι μια βαριά μέρα γιατί θυμόμαστε αυτούς τους 57 ανθρώπους που έφυγαν άδικα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο των σκέψεων και της προσευχής μας. Στον χρόνο επάνω η δική μας συμβουλή είναι για να μην μείνουν οι νεκροί αυτοί μια ακόμη ανάμνηση ενός θλιβερού δυστυχήματος, θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ώστε να πάμε συνολικά τον τόπο μπροστά. Ο Θεός να τους αναπαύει”.

O Αντιδήμαρχος Τεμπών, κ. Δημήτρης Μητσογιάννης, συγκλόνισε μιλώντας για τις πρώτες ώρες του δυστυχήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «αυτό που είδα εγώ, μην με ρωτάτε τι, σας παρακαλώ, να μην το δει κανένας σας. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους».

Διαφήμιση