Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΝ: Πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά το φθινόπωρο-Επιδοτήσεις στο ρεύμα μέχρι...

ΥΠΕΝ: Πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά το φθινόπωρο-Επιδοτήσεις στο ρεύμα μέχρι το τέλος του έτους

Έρχεται πακέτο στήριξης στην ενέργεια για τα ευάλωτα νοικοκυριά από το φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται οι επιδοτήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να παραταθούν από το ΥΠΕΝ έως το τέλος του έτους.

0
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο να παραταθούν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα μέχρι το τέλος του έτους άφησε ανοιχτό ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), Θεόδωρος Σκυλακάκης, προαναγγέλλοντας νέες παρεμβάσεις στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά. 

Μιλώντας στην εκπομπή “Καλοκαίρι μαζί” του ΑΝΤ1, ο ΥΠΕΝ, Θ..Σκυλακάκης επανέλαβε ότι τα έκτακτα μέτρα στη χονδρική ρεύματος θα παραμείνουν σε ισχύ έως το τέλος του χρόνου και πρόσθεσε πως εφόσον η τιμή του φυσικού αερίου παραμείνει κοντά στα επίπεδα των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μπορεί η αγορά να επανέλθει σε ισορροπία, επισημαίνοντας ωστόσο πως “δε μπορούμε να είμαστε βέβαιοι” για τον επόμενο χειμώνα.

Παρόλα αυτά, διαμήνυσε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η επιστροφή στην “κανονικότητα” όσον αφορά τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Σκυλακάκης

Παράλληλα, επανέφερε την πρόθεση του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών και των ρευματοκλοπών, που όπως τόνισε αποτελούν ένα αξιόλογο ποσοστό, έτσι ώστε να απορροφηθούν πόροι που θα διατεθούν στους συνεπείς καταναλωτές.

Αναφορά έκανε και στο πρόγραμμα εξοικονομώ για επιχειρήσεις το οποίο εκκρεμεί και βρίσκεται, όπως είπε, στις προτεραιότητες του Υπουργείου.

Σε ότι αφορά την περιβαλλοντική πολιτική και την προστασία των δασών, ο Υπουργός κινήθηκε στα πλαίσια των πρόσφατων ανακοινώσεων, για την ανάγκη να δοθούν κίνητρα, ώστε να προχωρήσει η διαχείριση των δασών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και ιδιωτών, για την απομάκρυνση και αξιοποίηση της βιομάζας, στην ξυλεία, για βιοκαύσιμα και αλλού. Και σε αυτή την περίπτωση απέφυγε να δώσει κάποια περαιτέρω πληροφορία, προαναγγέλλοντας σχετικές ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο.

Διαφήμιση