Αρχική Ειδήσεις Χριστός Ανέστη! Υγεία, έμπνευση, δημιουργία και αγάπη σε όλους (Βίντεο)

Χριστός Ανέστη! Υγεία, έμπνευση, δημιουργία και αγάπη σε όλους (Βίντεο)

0
Anastasi jpg
Διαφήμιση

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σε όλη τη χώρα γίνεται η ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που έψαλλε το Χριστός Ανέστη!

Σύνταξη: ecozen.gr

Στη λειτουργία στη Μητρόπολη των Αθηνών παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ieronimos anastasi

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος επισήμανε ότι «Με την Ανάσταση του Κυρίου η ελπίδα γεμίζει και πάλι τις ψυχές μας. Εύχομαι το αναστάσιμο φως να γίνει οδηγός όλων μας προς έναν κόσμο χωρίς πολέμους, συγκρούσεις και μίση, με αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο”.
Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά!»

[369338] ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Το μήνυμά του για την ημέρα της Ανάστασης έστειλε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Thesaloniki despotis jpg

“Ο Θεός είναι ένας Θεός της μη βίας, είναι ένας Θεός της καταλλαγής, της αγάπης, ο Θεός εκείνος, ο οποίος μας προσφέρει τον πλούτο της χρηστότητός του και καλεί όλους εμάς να τον μιμηθούμε σε αυτόν τον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε εμάς τους ανθρώπους, έναν τρόπο ταπεινό , ήσυχο, πέρα ως πέρα αληθινό, δίνοντας τη δυνατότητα σε εμάς τους ανθρώπους να γίνουμε πλήρως ανθρώπινοι, διότι μόνο μέσα από την ανθρωπιά μπορούμε να προσεγγίσουμε και τον Θεό”, τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος στην ΕΡΤ3, προσθέτοντας: “Αυτό δεν ήταν το μήνυμα που προσωπικά ήθελα να περάσω αλλά το μήνυμα της εκκλησίας για τον κόσμο, ένα μήνυμα καταλλαγής, ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας, σεβασμού του κάθε ανθρώπου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα πέριξ του ιερού ναού της Αναλήψεως στο Νέο Κόσμο γέμισαν με βεγγαλικά, αυτοσχέδια και μη, πάσης φύσεως εκρηκτικά, μέχρι και μολότοφ.

Τα «Χριστός Ανέστη» και φέτος συνοδεύτηκαν από εκατοντάδες πυροτεχνήματα, εκρηκτικές μολότοφ ΑΚ και πάσης φύσεως εκρηκτικά.

Εδώ και κάποια χρόνια ο τρόπος εορτασμού της Ανάστασης στη συγκεκριμένη ενορία, έχει γίνει … παράδοση σε όλους τους νεαρούς του Νέου Κόσμου, ενώ αποτελεί από τα αγαπημένα σημεία των φωτογράφων.

Διαφήμιση