Αρχική Βίντεο Ενημέρωση από πυροσβεστική για πορεία φωτιάς στα Δερβενοχώρια-Κλειστή η εθνική Ελευσίνας-Θηβών και...

Ενημέρωση από πυροσβεστική για πορεία φωτιάς στα Δερβενοχώρια-Κλειστή η εθνική Ελευσίνας-Θηβών και στα δύο ρεύματα-Βίντεο

Στο έλεος της φωτιάς βρίσκονται τα Δερβενοχώρια, η οποία παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς ΠανόραμαΠαλαιοχώριΠουρνάρια και Αγία Σωτήρα, γι αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς τη Μάνδρα.

0
Κουβαράς φωτιά!!!!!!!!!!
Διαφήμιση
Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός έδωσε ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας, εστιάζοντας στην πορεία της φωτιάς στα Δερβενοχώρια.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Αρτοποιό «η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας είναι σε ύφεση. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε πολλές ενεργές εστίες αλλά και πολλές αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ενημερώνει διαρκώς τους αρμόδιους φορείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Η σημαντικότερη δασική πυρκαγιά που απασχολεί το μεγαλύτερο αριθμό επίγειων και εναέριων μέσων είναι η εξέλιξη της φωτιάς στα Δερβενοχώρια, που εκδηλώθηκε από χθες. Αυτή τη στιγμή το μέτωπο παρουσιάζει δυναμική και κατευθύνεται προς ΠανόραμαΠαλαιοχώριΠουρνάρια και Αγία Σωτήρα, γι αυτό και εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων προς τη Μάνδρα».

Ακόμα ανέφερε ότι η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς Θήβα και στα δύο ρεύματα. Σε αυτή την πυρκαγιά επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ το κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος βρίσκεται στην περιοχή για τον συντονισμό τους. Από αέρος επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας αποδέχτηκε το αίτημα βοήθειας προς τη χώρα μας και θα διατεθούν για συνδρομή στην αεροπυρόσβεσης τέσσερα αεροσκάφη, δύο από Ιταλία και δύο από Γαλλία. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας της επικράτειας παραμένουν σε επιφυλακή και συνδράμουν στις πυρκαγιές» κατέληξε.

[362585] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καταγραφές ζημιών από τις φωτιές ξεκίνησαν ήδη κλιμάκια του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής

Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από το πρωί της Τρίτης, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα, ξεκίνησαν οι αυτοψίες και καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα, έξι κλιμάκια βρίσκονται στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου. Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων «Όλυμπος» του Υπουργού Επικρατείας, κ. Άκη Σκέρτσου, και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς, με στόχο η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει – με αντίστοιχη ταχύτητα – η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Διαφήμιση