Αρχική Βίντεο Μαίνεται η φωτιά στην Οινόη, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση στα Δερβενοχώρια...

Μαίνεται η φωτιά στην Οινόη, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση στα Δερβενοχώρια -Μέχρι τις ακτές της Β.Αφρικής οι καπνοί -Βίντεο

Ολοένα και δυσχεραίνει η μάχη που δίνουν από χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι προσπάθειες των οποίων επικεντρώνονται τώρα στην αναχαίτιση της πορείας της φωτιάς στα Δερβενοχώρια προς Μαγούλα, τη Μάνδρα και την Ελευσίνα στην Αττική. Στο μεταξύ, μαίνεται η φωτιά στην Οινόη. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστικών Αρχών.

0
[362585] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, Τρίτη 18 Ιουλίου 2023. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Στο μεταξύ, μέχρι τις ακτές της Βόρειας Αφρικής έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια που μαίνεται από χθες, όπως αποτυπώνεται από το meteo.

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια στα όρια μεταξύ Βοιωτίας και Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, διανύοντας σχεδόν 700 km, το πρωί (10:30) της Τρίτης.

 

xartis καπνος βορεια αφρική

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Αττικής

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής αλλά και της ευρύτερης γύρω περιοχής καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Μαίνεται η φωτιά στην Οινόη, ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση στα Δερβενοχώρια – Εκκένωσαν δύο οικισμούς στο Λουτράκι

Στο Λουτράκι, αναζωπύρωση υπήρξε νωρίτερα σε πευκόφυτη περιοχή λόγω των δυνατών ανέμων στο μέτωπο της φωτιάς, που οδήγησε στην απόφαση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα.

Τέσσερα canadair από την Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Εντυπωσιακά είναι τα βίντεο μέσα από το πιλοτήριο του Σινούκ που επιχειρεί στη φωτιά στο Λουτράκι που μαίνεται από το απόγευμα της Δευτέρας (17/7).

Δείτε τα πλάνα από το Σινούκ που επιχειρεί στο σημείο της κατάσβεσης, τόσο έξω όσο και μέσα από το ελικόπτερο.

Σε βίντεο φαίνεται η προσπάθεια Σινούκ να βοηθήσει στη φωτιά στο Λουτράκι αλλά και πλάνα από τις αντιπυρικές ζώνες που άνοιξαν μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων στην ίδια περιοχη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά και Σαρωνίδα.

Στα σημεία εκτός από τα πεζοπόρα τμήματα, τους εθελοντές, τα μηχανήματα, του στρατού, φορέων και ΟΤΑ επιχειρούν 3 ελικόπτερα στον Νέο Κουβαρά, και 6 αεροπλάνα καθώς και 1 ελικόπτερο στα Δερβενοχώρια.

Τη σύλληψη 2 ανδρών που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας έκανε γνωστή ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Διαφήμιση