Αρχική Ειδήσεις Στην κορύφωσή της η πασχαλινή έξοδος: Κατά 70% αυξημένη η κίνηση στα...

Στην κορύφωσή της η πασχαλινή έξοδος: Κατά 70% αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια – Καθυστερήσεις προς τις Εθνικές οδούς

Όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι, η πλειοψηφία των οποίων έχει πάρει το δρόμο της εξόδου εν όψει των ολιγοήμερων πασχαλινών διακοπών, εκτός του στενού “κλεινόν άστυ”!

0
pasxalini exodos1
Διαφήμιση
Με αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια, όπως λέει και το γνωστό άσμα, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν την πόλη και επιλέγουν να περάσουν στην εξοχή τις ημέρες του Πάσχα · Η πασχαλινή έξοδος φτάνει σήμερα στην κορύφωσή της, με τα δρομολόγια της ημέρας να ανέρχονται σε 38 για τον Αργοσαρωνικό και 22 για Κυκλάδες, Αιγαίο και Κρήτη.
Παράλληλα, υψηλές πληρότητες καταγράφονται στις αεροπορικές πτήσεις και στα ΚΤΕΛ, ενώ πάρα πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν με το Ι.Χ. τους, το κλεινόν άστυ.

Από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών για σήμερα Μ. Πέμπτη 02/05 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας αναχωρούν 10.870 επιβάτες.

ËÉÌÁÍÉ ÐÅÉÑÁÉÁ ÓÕÍÅ×ÉÆÅÔÁÉ Ç ÁÕÎÇÌÅÍÇ ÅÎÏÄÏÓ ÔÙÍ ÁÄÅÉÏÕ×ÙÍ (EUROKINISSI/ ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

Σημειώνεται ότι πλέον εφαρμόζεται η επικαιροποιημένη εγκύκλιος του υπουργείου Ναυτιλίας για τη μεταφορά οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα με τα πλοία, θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων να μην υπερβαίνει το 40%, ενώ γι’ αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές τους δεν θα πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται στις αεροπορικές πτήσεις και στα ΚΤΕΛ, ενώ πάρα πολλοί είναι εκείνοι που εγκαταλείπουν με το Ι.Χ. τους, το κλεινόν άστυ.

Αυξημένη είναι η κυκλοφορία στην Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας λόγω της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα που έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Δελτίο κυκλοφορίας – Αττική

Δελτίο κυκλοφορίας – Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία έως τις 12 Μαΐου ισχύουν τα εξής:

  • αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
  • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
  • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
  • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
  • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις,
  • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.
Διαφήμιση