Αρχική Ειδήσεις Πασχαλινή έξοδος: Όπου φύγει-φύγει

Πασχαλινή έξοδος: Όπου φύγει-φύγει

Μία από τις μεγαλύτερες πασχαλινές εξόδους των τελευταίων ετών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή, με τους οδικούς άξονες και τα λιμάνια της χώρας να παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση. Από χθες το πρωί της Μ.Πέμπτης οι δρόμοι προς τις εθνικές οδούς «πλημύρισαν» από Ι.Χ., υποδηλώνοντας την πρόθεση των κατοίκων της πρωτεύουσας να εγκαταλείψουν το «κλεινόν άστυ», προκειμένου να περάσουν σε εξοχικούς προορισμούς το φετινό Πάσχα.

0
έξοδος τροχαία
Διαφήμιση

 

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα, Μ. Παρασκευή, με τους τελευταίους ταξιδιώτες να αποχωρούν το Μ.Σάββατο, αφήνοντας μία άδεια από κατοίκους Αθήνα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στις Εθνικές Οδούς. Γεμάτα αναχωρούν και τα πλοία από τα λιμάνια. Μόνο από τον Πειραιά χθες έφυγαν  19 πλοία. Οι προορισμοί που παρουσιάζουν και φέτος μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Η απόδραση με υπεραστικά λεωφορεία εξελίσσεται με 510 δρομολόγια τα οποία  προγραμματίστηκαν για Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στον Κηφισό. Η πληρότητα στα λεωφορεία αγγίζει το 100%. Μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν τα δρομολόγια που αναχωρούν για Πάτρα και Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση των δρομολογίων αγγίζει το 300% .

Στα διόδια Ελευσίνας περισσότερα από 230.000 οχήματα έχουν περάσει στις δύο εθνικές οδούς. Λειτουργούν 21 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ παρατηρείται ανάσχεση περίπου 30 μέτρων. Στα διόδια Αφιδνών, όπου λειτουργούν 20 θυρίδες για την εξυπηρέτηση των οδηγών, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 100 μέτρων. Η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω μέσα στις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μ.Τετάρτη από τις εθνικές οδούς πέρασαν 188.400 οχήματα. Συγκεκριμένα από την Αθηνών – Kορίνθου τη Μ. Δευτέρα πέρασαν 26.842 οχήματα, τη Μ. Τρίτη 29.110, την Μ. Τετάρτη 44.430. Από την Αθηνών – Λαμίας τις αντίστοιχες ημέρες 25.389, 26.960 και 35.669. Μάλιστα, από το Σάββατο του Λαζάρου, η κίνηση είναι αυξημένη κατά 20%, συγκριτικά με πέρυσι.

Τροχαία

Επί …ποδός η Τροχαία

Στο μεταξύ, εντατικοί είναι οι έλεγχοι από την Τροχαία για τους εκδρομείς του Πάσχα που μετακινούνται οδικώς προς την Περιφέρεια. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 23.281 οδικές παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Ήδη βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας και κορυφώνονται σήμερα, Μ.Παρασκευή. Άνδρες τις Τροχαίας βρίσκονται σε κεντρικούς οδικούς άξονες, σε σταθμούς διοδίων, σε λιμάνια και σταθμούς των ΚΤΕΛ, ενώ η επιτήρηση θα είναι και εναέρια.

Τα πλοία αναχωρούν από τα λιμάνια με την πληρότητα να αγγίζει πλέον το 100%. Στο λιμάνι του Πειραιά, συγκεκριμένα στην πύλη Ε-7, βρέθηκε χθες το πρωί, Μ. Πέμπτη 13/04, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας σε δηλώσεις του τόνισε ότι έως σήμερα έχουν ελεγχθεί και επιθεωρηθεί όχι μόνο σε τακτικούς αλλά και έκτακτους ελέγχους όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας. «Η ασφάλεια των δεκάδων χιλιάδων επιβατών, αλλά και των πληρωμάτων, είναι πάντα σταθερή μας προτεραιότητα» πρόσθεσε.

Την Μ. Τετάρτη, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 13 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν 15.372 επιβάτες. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 29 πλοία με 5.718 επιβάτες. Από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 12 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 5.221 επιβάτες ενώ από το Λαύριο 7 δρομολόγια με 1.655 επιβάτες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τα λιμάνια της Αττικής σε 46 δρομολόγια από 13/04/2023 έως 16/4/2023 αναμένεται να ταξιδέψουν 37.093 επιβάτες και 5.592 Ι.Χ.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις Κυκλάδες η πληρότητα στα πλοία αγγίζει το 95%, ενώ για τα Δωδεκάνησα υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας στις καμπίνες.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 χθες Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πηγη: ertnews.gr

 

Διαφήμιση