Διαφήμιση
Μερίδες: 30
Θερμίδες: 230
Υλικά
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 25 γρ. πλήρες γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο, το γάλα, ένα αυγό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αναμειγνύουμε τα υλικά με το σύρμα ή με το φτερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Προσέχουμε να μην χτυπήσουμε πολύ το μείγμα για να μη σκληρύνει η ζύμη. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Αφού κρυώσει, την χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ξεκινάμε το πλάσιμο. Ρολάρουμε τη ζύμη στον πάγκο, μέχρι να έχουμε μακρόστενα κορδόνια. Τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα ή σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Είναι σημαντικό όλα τα σχήματα να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
- Μεταφέρουμε τα κουλουράκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού για να γυαλίσουν.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20 λεπτά. Τα κουλουράκια είναι έτοιμα όταν αποκτήσουν ένα βαθύ χρυσαφένιο και λαμπερό χρώμα!
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
- Κιμαδόπιτα τραγανή και χρυσαφένια από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Χοιρινό ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες και σως από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Πένες φούρνου με τυρί και καπνιστή μπριζόλα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Χειμωνιάτικη καροτόσουπα βελουτέ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μηλόπιτα κέικ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Πεντανόστιμο σουφλέ με μακαρόνια στο φούρνο από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
- Ψαρονέφρι με γλυκοπατάτες από τον σεφ Τάσο Αντωνίου
Διαφήμιση