Αρχική Ειδήσεις Δείτε ποιά είναι τα νηστίσιμα τρόφιμα που μας ομορφαίνουν

Δείτε ποιά είναι τα νηστίσιμα τρόφιμα που μας ομορφαίνουν

0
dan gold 4 jhDO54BYg unsplash
Διαφήμιση

Είτε πήρατε την απόφαση για θρησκευτικούς λόγους είτε για διατροφικούς, είναι αλήθεια πως η νηστεία- εάν ακολουθηθεί με κατάλληλες προϋποθέσεις- μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο όχι μόνο για την υγεία σας αλλά και για την εξωτερική σας εμφάνιση!

Του Αναστασίου Παπαλαζάρου

Η προσωρινή αποχή από το κρέας και τα προϊόντα ζωικής προέλευσης συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού σας, ενώ παράλληλα «ανοίγει το δρόμο» για το πιάτο σας σε άλλα τρόφιμα, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που σας βοηθούν να φαίνεστε πιο νέοι, όμορφοι και λαμπεροί! Κάποια, λοιπόν, από τα νηστίσιμα τρόφιμα που σας ομορφαίνουν είναι:

  • Τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία είναι πηγές αντιοξειδωτικών ουσιών όπως οι βιταμίνες Α, C και Ε που έχουν προστατευτική δράση για τα κύτταρα, επιβραδύνοντας έτσι τη γήρανση. Επιπλέον, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, που είναι η κύρια πηγή ενυδάτωσης του δέρματος.
  • Τα δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης, τα οποία, εκτός από βιταμίνη Ε, περιέχουν σελήνιο, το οποίο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και επιβραδύνει τη φθορά του δέρματος από την καταστροφική επίδραση του ήλιου.
  • Το ελαιόλαδο και οι φυτικές μαργαρίνες σας προσφέρουν βιταμίνη Ε καθώς και ω-3 λιπαρά οξέα, που συμβάλλουν στη σφριγηλότητα του δέρματος.
  • Τα θαλασσινά (όπως οστρακοειδή και μαλάκια), τα οποία περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας , ενώ παράλληλα είναι πλούσια και σε ψευδάργυρο, ο οποίος έχει προστατευτικό ρόλο για το κυτταρικό DNA.

 

Αναστάσιος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου)

Διαβάστε άρθρα της Nutrimed:

Διαφήμιση