Διαφήμιση
Το πιο νόστιμο χοιρινό κότσι με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας που λιώνει σε κάθε πιρουνιά!
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 421
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό κότσι
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο αποξηραμένο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες
- 2 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα
- 1 φιάλη μπύρα τύπου weiss
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τα σκόρδα.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί.
- Τοποθετούμε το χοιρινό κότσι πάνω από τα κρεμμύδια.
- Πασπαλίζουμε το δεντρολίβανο πάνω στο κρέας. Προσθέτουμε το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το αλείφουμε καλά στο κότσι. Κατόπιν περιχύνουμε μισό φλιτζάνι μπύρα στο κρέας.
- Ψήνουμε στους 220°C για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε το κότσι από το φούρνο και προσθέτουμε τις πατάτες και τα μήλα. Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι μπύρα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για μία ώρα.
- Μετά από μια ώρα, προσθέτουμε επιπλέον μπύρα και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά που περιέχει το ταψί.
- Ψήνουμε για άλλη μια ώρα στους 160°C.
- Τα τελευταία 30 λεπτά του μαγειρέματος, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C.
- Βγάζουμε το κότσι από τον φούρνο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ξεκουραστεί. Σερβίρουμε ζεστό με πατάτες.
Πηγή: mamapeinao.gr
Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:
Διαφήμιση