Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Η αυθεντική συνταγή για φαλάφελ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

Η αυθεντική συνταγή για φαλάφελ από τον σεφ Τάσο Αντωνίου

0
φαλάφελ
Διαφήμιση

Η αυθεντική συνταγή για φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες, η κλασσική συνταγή από την κουζίνας της Μέσης Ανατολής, έρχεται στο πιάτο σας μέσα από τον σεφ Τάσο Αντωνίου που σας δείχνει πώς να τους μαγειρέψετε σπίτι σας. Πρόκειται για μία συνταγή πεντανόστιμη που σερβίρετε με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και αραβική πίτα για να βιώσετε μία απόλυτα έθνικ γευστική εμπειρία, ακόμα και την περίοδο της νηστείας, αφού η συνταγή είναι και νηστήσιμη.

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Εκτέλεση: 20 λεπτά

Αναμονή: 8 ώρες

Συνολικός χρόνος: 8 ώρες 30 λεπτά

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 380

Υλικά

  • 250 γραμ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Για αυτή τη συνταγή, επιλέγουμε ρεβίθια καλής ποιότητας και βραστερά. Τα βάζουμε σε μπολ και τα μουλιάζουμε σε νερό για 6-7 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  • Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε. Όταν ξεκινήσουν να βράζουν, με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε την επιφάνεια του νερού. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια καλά χωρίς όμως να χάνουν το σχήμα τους.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια στο μούλτι. Προσθέτουμε κρεμμύδι, μπέικιν πάουντερ, κύμινο, αλάτι, αλεύρι και μαϊντανό. Χτυπάμε ελάχιστα, χωρίς να πολτοποιοηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά μέχρι να πετύχουμε αυτή την υφή. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα φαλάφερ πρέπει να κολυμπάνε στο ηλιέλαιο. Πλάθουμε με τα χέρια κεφτέδες μεσαίου πάχους. Ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε όλο το μείγμα. Μεταφέρουμε έναν έναν τους κεφτέδες στο τηγάνι. Αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματίσουν κρούστα. Όταν είναι έτοιμοι, γυρνάμε τους κεφτέδες με δυο κουτάλια. Στη συνέχεια τους αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τα φαλάφελ σε πιάτο. Συνοδεύουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

Δείτε κι άλλες συνταγές από τον Σεφ Τάσο Αντωνίου:

Πηγή: mamapeinao.gr

 

Διαφήμιση