Αρχική Τουρισμός Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

0
SUN SUMMER
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen,gr

Εντός των ημερών αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του υπουργείου Τουρισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 100.000 δικαιούχους.

Έως και 100% επιδότηση

Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το  πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε 100.000 ενδιαφερόμενους να οργανώσουν τις διακοπές τους.. Καλύπτει ταξίδια εντός της Ελλάδας μέχρι και το τέλος του 2021. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο www.tourism4all.gov.gr. Επίσης όλοι όσοι έλαβαν πέρυσι voucher θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Βάσει εισοδηματικών κριτηρίων

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κλήρωση, με κριτήριο το εισόδημα των δικαιούχων. Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οι έγγαμοι χωρίς παιδιά έως 28.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά ανήλικο τέκνο. Η επιδότηση αφορά σε 2 ή 3 διανυκτερεύσεις, και μπορεί να φτάσει και το 100%, με ανώτερο όριο τα 40 ευρώ ανά ημέρα, το άτομο. Στην περίπτωση των 4 διανυκτερεύσεων, η επιδότηση είναι 80% και ανώτερο όριο τα 30 ευρώ την ημέρα το άτομο. Επιδότηση 100% μπορούν να λάβουν τα ΑμεΑ, με ανώτερο όριο τα 30 ευρώ την ημέρα.

Ισχύς voucher

Οι πίνακες των δικαιούχων του Κοινωνικού Τουρισμού που θα αναρτηθούν αφορούν σε διακοπές από 01/08/21 και για ένα χρόνο. Οι περσινοί δικαιούχοι μπορούν να πάνε διακοπές μέχρι τέλος Ιουλίου με το περσινό τους voucher.  Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα “Τουρισμός Για Όλους”, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού. Για την ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το έτος 2020 και η εκπόνησή του παρατάθηκε για το 2021. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια. Ή αντίστοιχα το τουριστικό πακέτο μέσω τουριστικών γραφείων, σε παρόχους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προσφέροντας ειδικές τιμές.

Διαφήμιση