Αρχική Ενέργεια Κ. Μητσοτάκης: Το φυσικό αέριο βασικό καύσιμο στις επόμενες δεκαετίες (Βίντεο)

Κ. Μητσοτάκης: Το φυσικό αέριο βασικό καύσιμο στις επόμενες δεκαετίες (Βίντεο)

0
Μητσοτάκης
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Το φυσικό αέριο θα είναι το βασικό καύσιμο μετάβασης για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, από την Ξάνθη, σε εκδήλωση της ΔΕΔΑ.

Διανομή φυσικού αερίου σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Το φιλόδοξο έργο που θα εντάξει την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στο δίκτυο του φυσικού αερίου ξεκινά σήμερα, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση της ΔΕΔΑ. Η επέκταση  της διανομής φυσικού αερίου αφορά στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. «Πράγματι είμαστε εδώ για να πούμε ότι αυτή την δέσμευσή μας την κάνουμε πράξη. Σε πρώτη φάση έξι πόλεις, θα συνδεθούν με αγωγούς σχεδόν 500 χλμ. Οι ακρίτες μας έρχονται πλέον στο κέντρο της εθνικής ενεργειακής πολιτικής” ανέφερε.

Πενταετές πρόγραμμα

Το 5ετές πρόγραμμα της ΔΕΔΑ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχέδιο επέκτασης διανομής φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα ενώσει 34 ακόμη πόλεις, μεταφέροντας ενέργεια σε 70.000 καταναλωτές . Μέχρι το 2036 θα ξεπεράσουν τους 200.000.

Νέες 6.000 θέσεις εργασίας

Έργο που “θα δημιουργήσει σχεδόν 6000 νέες θέσεις εργασίας”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Είναι μια επιλογή με βαθιά πολιτικό πρόσημο γιατί έχει κοινωνικό περιεχόμενο. Προσφέρει όχι μόνο καθαρότερη αλλά και φθηνότερη ενέργεια. Ένα μέσο νοικοκυριό θα μπορέσει να εξοικονομήσει πάνω από 25% στους λογαριασμούς θέρμανσης. Αποτελεί και μία πράσινη πρωτοβουλία“. “Το βασικό καύσιμο μετάβασης για τις επόμενες δεκαετίες θα είναι το φυσικό αέριο” επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Τεχνολογικές πρωτιές

Από το 2022 σε απομακρυσμένες πόλεις όπως η Ξάνθη το φυσικό αέριο μπορεί να μεταφέρεται σε υγρή μορφή σε τοπικές δεξαμενές. Η νέα αυτή σημαντική επένδυση εκκινεί σχεδόν ταυτόχρονα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, ανέφερε. Τονίζοντας πως προτεραιότητα του σχεδίου αποτελεί η πράσινη μετάβαση.  «Το Σχέδιο διαθέτει σημαντικότατους πόρους για να κάνουμε αυτή την μετάβαση πράξη. Έχει στον πυρήνα του την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. Ταυτόχρονα είναι πρόγραμμα που χρηματοδοτεί δράσεις όπως η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων. Θα χρηματοδοτήσουμε ένα επιθετικό σχέδιο επέκτασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα χρηματοδοτήσουμε και πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν να κάνουν με την υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης η οποία θα μπει για τα καλά στη ζωή μας και θα αντικαθιστά σταδιακά τα αυτοκίνητα με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης:  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Επόμενο άρθροΑδύνατον να υπάρχει ζωή στην Αφροδίτη, σύμφωνα με νέα έρευνα