Αρχική Τουρισμός - Ταξίδια Το “Santorini Experience” περιμένει τους αθλητές του

Το “Santorini Experience” περιμένει τους αθλητές του

 

Τρέξιμο με θέα την Καλντέρα και κολύμβηση από το ηφαίστειο Σαντορίνη “υπόσχεται” σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος και της κολύμβησης open water η 7η ετήσια διοργάνωση Santorini Experience.

0
Διαφήμιση

Έτοιμη είναι η Σαντορίνη να υποδεχτεί και φέτος επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές του τρεξίματος και της κολύμβησης open water, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Santorini Experience,που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου.
Η Santorini Experience, που διενεργείται φέτος, για 7η χρονιά είναι μια σπουδαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού της Σαντορίνης που υμνεί μέσα από τις αθλητικές δράσεις της έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.
Οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις εκπληκτικές trail running διαδρομές, με θέα την Καλντέρα και τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου, έχοντας ως φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία.
Συγκεκριμένα, η διαδρομή 5χλμ αφορά στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10χλμ τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15χλμ αυτούς που αγαπούν τη δύναμη και την αντοχή. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία.

 by Elias Lefas  Η κολύμβηση
Η καθιερωμένη κολύμβηση open water θα έχει και αυτή την χρονιά μια ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες θα κολυμπήσουν με εκκίνηση από το Ηφαίστειο και τερματισμό στο παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.).
Η διοργάνωση θα φροντίσει για όλους τους αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 20-22 βαθμούς Κελσίου).
Τη διαδρομή έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Οι συμμετέχοντες στην κολύμβηση έχουν δικαίωμα δωρεάν χρήσης του τελεφερίκ (κατάβαση/ανάβαση) με επίδειξη της πληρωμένης συμμετοχής τους.
Οι εγγραφές
Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές μπορούν να εγγραφούν στην εξής διεύθυνση:http://www.santorini-experience.com/

Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στη διοργάνωση δωρεάν. Για το σημείο εγγραφών θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη διοργάνωση.
Το official teaser βίντεο της διοργάνωσης, υπάρχει στη διεύθυνση: https://youtu.be/pkBN5XGfuG0?si=Wbh9VZ2ULgGrOZDC

Διαφήμιση