Αρχική COVID-19 Σε άδεια στάδια χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Σε άδεια στάδια χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

0
Ολυμπιακοί αγώνες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε άδεια στάδια, χωρίς θεατές, θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο. Οι διοργανωτές συμφώνησαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο, από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, να πραγματοποιηθεί χωρίς κοινό. Λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του Covid-19. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Ταμάγιο Μαρουκάβα.

Κοινή συμφωνία

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης, των διοργανωτών των Αγώνων και των εκπροσώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.  Είναι «λυπηρό» που οι Αγώνες θα γίνουν σε «περιορισμένη μορφή», δήλωσε η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο. Εξέφρασε μάλιστα και τη συγγνώμη της σε όσους αγόρασαν εισιτήρια. Παράλληλα ακυρώθηκαν και οι δημόσιες προβολές των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα εστιατόρια θα κληθούν να σταματήσουν να σερβίρουν αλκοόλ λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Υπενθυμίζεται  ότι οι θεατές από το εξωτερικού είχαν ήδη απαγορευτεί να παρευρεθούν στους Αγώνες, που μετατέθηκαν κατά ένα χρόνο λόγω της πανδημίας. Τον περασμένο μήνα, μια ομάδα κορυφαίων συμβούλων υγείας είπε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές θα ήταν η «λιγότερο επικίνδυνη» επιλογή.

Ελέω ινδικής μετάλλαξης

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα είπε ότι είναι απαραίτητο να προστατευθεί το Τόκιο. Ανεφέρθη εκτενώς στην εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα». Διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί επουδενί να ρισκάρει η διοργανώτρια χώρα τη δημιουργία “νέας πηγής κρουσμάτων”.
Νωρίτερα είχε ανακοινώσει την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19. Μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μερική ανακούφιση στην ιατρική κοινότητα

Με ανακούφιση υπεδέχθη η ιαπωνική και η διεθνής ιατρική κοινότητα την απόφαση. Σχετικό αίτημα είχα διατυπώσει πολύ νωρίς οι εμπειρογνώμονες της Υγείας, διαβλέποντας τον κίνδυνο. Προειδοποίησαν, ωστόσο, ότι η απαγόρευση δεν θα εξαλείψει εντελώς τον κίνδυνο αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.   Σήμερα το Τόκιο κατέγραψε 896 νέα κρούσματα, κοντά στα υψηλά που σημειώθηκαν τελευταία στα μέσα Μαΐου, Οι προβλέψεις μιλούν για αύξηση σε 1.000 τον Ιούλιο και 2.000 τον Αύγουστο.

Οι τελευταίες εξελίξεις:

Διαφήμιση